Jag får sånn härlig känsla i mig när jag lyssnar på...

Ack, Sundbyberg av Oskar Linnros


ACK SUNDBYBERG JAG BLEV FULL
OCH GICK RUNT MED STILLETT FÖR DIN SKULL
SUNDBYBERG OM DU MINNS MIG

ÅH SUNDBYBERG JAG VAR TOLV
OCH JAG BRÖT FÖR ATT GÖRA DIG STOLT
SUNDBYBERG FÖR DU MINNS VÄL

DÅ NÄR FÖRSOMMARN KOM
ÖVER GRÅ KAPUSCHONG
JAG VAR DIN SUNDBYBERG
JA JAG VAR DIN

SOLDAT
SÅ UNG OCH SÅ LOJAL
OCH VI SA
VI BLIR ALDRIG SOM DOM FRÅN STAN
SOM DOM FRÅN STAN
VI BLIR ALDRIG SOM DOM FRÅN STAN

SUNDBYBERG DET GICK FORT
PLÖTSLIGT SKÖT NÅN EN MAN I MIN PORT
SUNDBYBERG LUGNA NER DIG NU MEN
TACK SUNDBYBERG JAG ÄR FRI
OCH DU SOM TRODDE DET SKULLE BLI VI
SUNBYBERG TILLS JAG SVEK DIG

DÅ NÄR FÖRSOMMARN KOM
ÖVER GRÅ KAPUSCHONG
JAG VAR DIN SUNDBYBERG
JAG VAR DIN

SOLDAT
JAG VAR SÅ UNG OCH SÅ LOJAL
OCH JAG SA
ATT JAG BLIR ALDRIG EN SÅN FRÅN STAN
EN SÅN FRÅN STAN
DET ÄR BLOTT DIG JAG HÅLLER AV

SUNDBYBERG JAG FÖRSVANN
DET ÄR BARA KNAS NÄR DE NÄMNER DITT NAMN
SUNDBYBERG OCH DET VET DU SÅ VÄL

MEN ÅH SUNDBYBERG DOM KAN DRA
FÖR JAG MINNS VARJE BÄNK VARJE DAG
SUNDBYBERG JAG BLIR ALDRIG SOM DOM FRÅN STAN

JAG ÄR ALLDELES FÖR LOJAL
FÖRORTSBARN
VI BLIR ALDRIG SOM DOM FRÅN STAN

NÄR MAN KOMMER IFRÅN…

----------------------------------------------------------------------------------------

Över till mina kläder haha =)



Jag köpte en likadan i vitt oxå. Sitter skitbra!



Jag tycker den egentligen är lite lång så jag viker upp den i mudden så den blir lite kortare haha =)


Ny kategori

Just det, jag skapade en ny kategori som heter Qinghai. Jag kommer ju inte uppdatera bloggen nått under den veckan jag är borta så det kommer bli en rejäl uppdatering när jag kommer hem och jag lägger den i Qinghai kategorin för det blir lättare att följa resan då =)

29 september 2010

IMORGON ÅKER JAG!!!!!!!!!!!! Fan va roligt det ska bli!

Men jag upptäcktes idag att jag har INGA rena kläder, så jag bestämde mig för att gå till en laundry service, men hitta ingen. Vad gör man då? Jag gick och handla nya kläder haha. Jag köpte 2 tjockare tröjor och 2 t-shirtar och jag passa även på att köpa halsduk, vantar och strumpor till resan.

Jag ska lägga upp bilder senare så får ni se vad jag köpte.. Asså förväntar er inte värsta snygga tröjorna, utan de är mer vardagskläder. =)

När jag kom hem så passa jag på att handtvätta lite grann.. Haha, kändes som jag levde på 1800-talet typ. Sen städa jag upp på rummet, men självklart så kommer duktiga Madeleine fram, och hon spiller ju självklart tvättmedel över hela golvet. Och jag kan ju inte direkt sopa upp det eller något, för jag äger ingen kvast eller nått sånt. Jag hoppas städerskan tar bort det imorgon, men man vet ju aldrig med dom.... De verkar bara vilja städa toan av någon anledning..? Jag tycker de snarare borde vara tvärtom.. Aja, vi alla har olika preferences so to speak ^^
Ciao!

28 september 2010

Idag har varit en bra dag. Först hade jag kinesiska lektion och sedan gick jag och åt lunch med Julia och Hampus. Det var så himla bra väder idag så vi satt ute och snackade och åt vattenmelon. Det har varit ganska dåligt väder på sistonde, men idag var det helt perfekt!

Sedan fick jag ÄNTLIGEN min data reparerad. Jag åkte till Zhongguancun för att omformatera den, och jag fick den omformaterad, bara att när jag kom hem insåg jag att tangenterna inte funkade som de skulle. Först försökte de blåsa mig och säga att de var vatten under tangentbordet och att jag var tvungen att byta ut det, men de märkte att jag blev fett lack för de ljög mig rakt i ansiktet och jag sa till dom att det finns knappast något vatten under mitt tangentbord för jag har inte spillt någonting på det. Och då gick de på 2 sekunder, så fixade dom mitt tangentbord och jag slapp betala.

Senare så impulsköpte jag en ipod nano. Eller impulsköpte... Jag var ute efter en mp3, men jag tänkte att de är bättre att köpa en ipod och sen kan jag sälja den i Sverige för där kommer jag inte behöva den. Så förlorar jag mindre pengar på allt. Men jäklar vad jag fick tjaffsa med dom. De vägrade mig låta få titta på programvaran i Ipoden för förpackningen var plomberad, och jag tänker fan inte köpa något som jag inte vet vad det är. Det kan ju vara värsta kassa mjukvaran liksom, riktigt kopia. Men det gick bra tillslut, efter typ 40 minuter så fick jag äntligen titta på den och höra hur ljudet var plus att jag fick garanti på 1 år. Jag fick ned priset lite, men Zhongguancun är inte direkt något prutningsställe, det är snarare ett förhandlings-ställe. I det här fallet så fick jag ju förhandla mig (läs: tjata) till att få prova den hahah. 



Min Ipod nano



Kinesiska plugg



Vet inte om de syns, men jag är fett stolt. Jag har skrivit massa kinesiska tecken.


Jag har faktsikt ett kinesiskt namn, men jag har inte frågat läraren än vad det är. Tar reda på det nästa vecka! =) Spännande. De flesta har fått namn som betyder saker, så jag hoppas att mitt betyder någonting fint!

Gårdagen

Igår så skulle åkte jag till Wodakou för att laga min data, men självklart hade stället jag skulle till försvunnit. Klockan hade blivit så sent så vi orkade inte heller dra hem så vi tänkte att vi skulle gå till en bar och sen kolla med några andra om de ville komma och joina oss.

Vi är nästan aldrig i Wodakou, varit där en gång, då vi var på Solutions så vi försökte hitta tillbaka till det stället. Men mitt i alltihoppa börjar de spöregna så jag och Marcus tar skydd under ett hustak. Men vi kunde ju inte stå där hela kvällen så vi drog jackorna över huvudet och sprang in på första bästa bar vi hitta.

Och vilka är de första vi ser när vi kliver in genom dörren? Jo, Signe och Jacob. Vi träffade dom för ca 2 veckor sedan i Sanlitun. Peking är stort, men det är sjukt att man stöter på folk sådär. Vi hade dessutom gått åt fel håll när vi var påväg mot Solutions.

Men vi hade skitkul. Signe och Jacob joina mig och Marcus. Det var en tysk tjej som oxå skulle komma, men mobil var helt röjjd och så blev det så mycket fram och tilbaka så det blev inte någonting av det. Baren vi var på hetter Helen's och det var lite rockbar kanske..? De spelade mest rock, fast typ ballader haha. Men hur nice som helst. 10 yuan för en draft beer. Efter det begav vi oss till Mango Bar, och det var en liten klubb. Men det var bara vi där och et par avdäckade kinser.  Men vi spelade fotbollsspel och snackade mest. Jag och Signe ägde killarna på fotbollsspelet haha.

Sedan blev det dags för mat, och vad är mer givet då än att gå att köpa spett. Det är så fruktansvärt goda och billiga. 1 yuan för ett spett.



Vi klottra lite på väggen på Helen's. Nej, vi har inte gjort allt det där själva, bara "om det här är kaffe vill jag ha te, om det är te vill jag ha kaffe"





Jag är en avatar HÖHÖ







Min nya ring som jag köpte igår

Fyllemat

Såhär äter vi fyllemat i Kina =)


Det är tur att man är miljövänlig

Läste nyss lappen som satt på min tröja som jag köpte;



Härligt att man köpt en tröja som e gjord på gammal bomull.. säkert från en gammal soffa eller något ^^. Nä, men det är bra, men jag är tveksam för den sista meningen "that will become better with age". Hmm, ja, det återstår att se hur länge den håller =)

Dream as you would live forever, live as you would die today

Hejsan!

Som kanske vissa av er har märkt så har jag inte orkat uppdatera, har helt enkelt bara inte haft någon lust. Men jag ska berätta vad jag gjort de senaste dagarna.

Häromdagen var jag på ett möte inför resan till Qinghai, väldigt givande eftersom de var på kinesiska haha. Men efter mötet drog jag, Marcus, Stephany och Jack (stephanys kompis) och åt på en resturang. Vi beställde in så MYCKET MAT! Haha, var helt överlycklig. Vi beställde in kyckling, en stor fiskgryta, vitkål som var kokt i soja och vinäger (as gott, men låter skitäckligt haha), majs som var stekt i ägg och socker (oxå godare än vad det låter haha), soppa och sen beställde vi in dricka. Det bästa var när vi skulle betala. 36 yuan styck. Hela kalaset gick på 144 yuan. You gotta love China sometimes haha =)

Det har även varit Moon festival här. Sägen säger att det var en man och en kvinna som köpte en medicin. Den medicinen skulle de dricka tillsammans varje kväll, men en kväll så drack kvinnan upp allting utan att ge till mannen och då svällde hon upp, så att hon blev stor som en ballong och flög iväg till månen och där fanns en kanin (asså WHAT?). Så det är det man firar genom att äta mooncakes och dricka sig en redig fylla. Jag och Marcus begav oss till Houhai, och jag har aldrig, i hela mitt liv, fått se så många avdäckade kinser som var tvugna att bäras ut från barerna. Det var helt sjukt. Kinser kan inte dricka haha.

Idag så var jag och Marcus iväg och shoppa. Vi köpte bl a träningsskor. Dels för att vi vill börja träna lite, dels för att vi behöver det till hajkingen. Jag köpte ett par Nike Air, och de är de skönaste skorna jag någonsin prova. De väger absolut ingenting och sitter jättebra på foten. Först ville förskäljaren ha 1000 yuan för både mina och Marcus skor, men jag som börjar få väärsta prutings-skills, bara skratta och gav tillbaka henne miniräknaren och sa att hon ska ge mig ett bättre pris för det var på tok för dyrt. Och voila, hon drog ned 400 yuan direkt. Men 600 var fortfarande fördyrt så vi fick ned det till 450 yuan för båda skorna. jag tycker de var ändå rätt duktigt.

Jag köpte även 2 jeans som jag fick totalt för 480 (alltså 240 styck), jag kunde säkert fått dom billigare, men hon satte så högt pris från början (990 yuan) så det var lite svårt att få ned det mer. Sen köpte jag även en tröja som jag fick för 120. Så jag handla ungefär totalt för 850 idag, och jag tycker faktsikt att jag fick rätt mycket för det.

Efter shoppingen så fixade jag mina naglar, och där fick jag ett discount car ( yeeey jag är stammis haha). Asså, man lever verkligen lyx liv. Äter ute varje dag, shoppar, går på spa osv. Det är faktsikt ganska nice. Jag går ju typ inte heller i skolan, jag har bara 6 timmars skola i veckan just nu. Så man har massa fritid att göra annat.



Ena jeansen. Blixten skadade ena bilden haha. Men färgen är typ en blandning av de båda bilderna =)



Andra paret. Det är lite veckigt under min röv, men de försvinner, det är bara att de är så tajta nu och då veckar sig jeansen ibörjan. Ni kan även se mina sexiga strumpor.





Assåååå, tröjan är INTE brandröd. Det är vanligt röd, men kameran lyckades inte riktigt fånga rätt färg. Jag försökte som en dåre för att färgen skulle sätta sig på bilden, men ikke.


Förövrigt så borde mina grannar tro att jag leker värsta fotomodell här hemma nu vid det här laget HAHAHA.

Wanna go out tonight?

Jag fattar inte vad jag gör för fel. Jag trodde jag skulle gå ut ikväll, ja, gå ut som att gå ut och festa.

Kommer ni ihåg när jag skrev om en kille om han ville gå ut och sen tolka han det som jag hade frågat om jag ville gå på dejt med honom. Jag har förövrigt fortfarande inte svarat på hans sms.

Hursomhelst, nu hände det igen. Fast tvärtom. Alex frågade "wanna go out tonight or tomorrow night" och jag tänkte, ja, men det kan vara nice att gå ut och festa. Men självklart så menade han det tydligen som en dejt.

Är det jag som har missförstott "Wanna go out"? Säger man inte så om man vill gå ut på krogen eller liknande. Jag och Marcus satt och funderade på det där, och vi kom fram till att de borde man väl kunna göra, bara att jag har haft oturen 2 gånger nu där det syftats på något annat.

Ordet "you" komplicerar ju oxå, för det kan ju betyda på "du" eller "ni". Så jag vet ju aldrig om de syftar på bara mig eller på både mig och Marcus.

Hahah, asså allting blir så knäppt hela tiden.

Valvaka och 2,5 timmes köande

Igår/idag spenderade jag hela natten och tittade på valvakan. Det känns otroligt roligt att den borgliga regeringen får sitta 4 år till, tråkigt bara att de inte fick majoritet. Men jag tror de kommer lösa detta på ett bra sätt. Om de klarade finanskrisen klarar dom det här oxå!

Innan det ens var slut (!) så var jag tvungen att sticka iväg till train ticket office för att köpa biljetter till Qinghai. Det var helt insane. Vi kom klockan kvart i 8, och train ticket office öppnade inte förrän klockan 9, men endå var det typ 15 meter kö när vi kom. Vi fick köa i 2,5 timme för att kunde köpa en enkel biljett. Haha, nej i Kina kan inte inte köpa tur och retur biljett direkt, utan man får bara handla tåg biljetter 10 dagar innan man ska resa. Så eftersom vi åker den 6 oktober, måste vi vänta tills den 26 september för att kunna köpa retur biljetten och upprepa hela kö-proceduren.

Systemen här i Kina är totalt efterbliva. Kolla bara på det där med tågbiljetterna. Även det här med entrys och resident permit. Har du ett visum, så har du ju tillstånd att vistas i landet, men du får inte bo någonstans om du inte har ett resident permit och du får inte komma in i Kina igen om du åker utanför landets gränser, trots du har TILLSTÅND att vara här. Det är helt sjukt.

Alliansen

Sen hoppas jag att ni som går och röstar idag röstar blått. Jag hoppas ni kan se att Socialdemokraterna är ett parti utan framtids vision och det enda starka kort de har är Maria. Det är jättesynd om Maria, men enskilda fall förekommer även under Socialdemokratisk regering. Det är alltid folk som faller genom systemet. Självklart inte är det inte acceptabelt, men det är inget unik som hänt under en borglig regering. Men det är fortfarande de röd-grönas enda hopp. Förhoppningsvis förstår folk det, och röstar på de partierna som vill få ett rikt och välmående Sverige.

Tack vare den borgliga regeringen så har Sverige Europas starkaste ekonomi efter finanskrisen. Och jag hoppas att folk förstår att jobb och välfärd hänger ihop. Inte höjda skatter och välfärd. Med fler som arbetar genererar mer skatteintäkter än höjda skatter och färre människor utan jobb. Arbetslösheten är bland det mest kostsammaste i ett lands ekonomi.

Rösta med hjärna. Rösta blått.

Tågbiljetter

Nu ska jag berätta om tågbiljetterna. Tanken var att boka tågbiljetter till Shanghai och Xi'an mellan 1 oktober - 10 oktober. Men när jag träffa Stephany så fick jag reda på att vi var lediga nästa vecka, har bara en föreläsning på måndag, så då tänkte jag och Marcus att vi skulle åka till Xi'an imorgon. Så vi gick dit till train ticket office, och de sa att de fanns biljetter kvar men att vi var tvugna att komma tillbaka till klockan 18.00. Så vi kom tillbaka kring 17-17.30, och SJÄLVKLART var de slutsålda. Men men, det gör inte så mycket. Vi har ju inte föreläsning på fredagar, och vi har tillåtelse att ta ledigt totalt 3 dagar. Så vi kan åka över någon helg istället.

Men de hade varit skönt att få byta miljö lite. Speciellt nu när man varit sjukt depp i ett par dagar, men jag och Marcus bestämde att den här veckan ska vi bara göra roliga saker och inte bara ligga på rummen och dö.

Förövrigt så ska jag berätta en sak för er. Jag ska inte åka till Shanghai eller Xi'an i oktober, utan vi har bestämt oss för att åka till Qinghai och hajka. HAHAHA, asså hur ska det gå? Jag har inte ens sovit i ett tält. Men det kan bli kul eftersom det är ju en sak vi aldrig gjort själva.

Qinghai är en väldigt "outvecklad" provins med väldigt mycket fattigdom, och ska tydligen ligga väldigt nära Tibet. Så det finns massa tibitanska tempel som vi ska gå och titta på. Sedan så ska vi hajka kring en sjö i 2 dagar, men ett "professional haiking team" som Stephany uttryckte det. Men Qinghai ska vara väldigt känt för sin otroligt fina natur.



En bild jag hitta på google hur Qinghai lake ser ut. Det är kring den vi ska hajka.



En annan bild jag hitta på google

Ärligt talat så känns den resan som verkligen inte jag. Men samtidigt, bo i Kina och plugga är verkligen inte heller jag, så då kan jag passa på att bara göra saker som jag aldrig skulle göra annars, bara för att prova. Kommer bli jävligt ballt i varje fall.


Valvaka

NU VINNER VI VALET IKVÄLL!





God Morgon

Hej. Trodde saker och ting skulle kännas bättre idag, men icke. Allting går så dåligt för mig, fattar inte haha. Jag kan inte ens fråga om nån vill gå ut och festa med mig, utan att den personen tar det helt fel och tror jag vill gå på en dejt med honom. Hur lyckas man med något sånt? HAHA, nej, fett depressed nu alltså. Allt bara fallerar, vad jag än rör går det sönder.. Men imorgon är det ny vecka och nya tag. Ska försökta tänka positiva tankar idag.

Idag så ska jag försöka laga min data, och så ska jag boka tågbiljetter. Berätta mer om tågbiljetterna sen. Nu ska jag dricka kaffe och försöka se saker från den ljusa sidan hahah. Dock så ska jag ha föreläsning idag, men orkar fan inte gå. Det är söndag, hur tänkte dom nu liksom..?

Haha

Hitta gamla bilder på min kamera. Haha, va längesen de var.



Maria <3 blä, saknar dig så mkt. Jag ringer dig iveckan!



Å jag saknar dig med Erik. Btw, jag låna ditt konto för aftonbladet så jag kunde lägga upp videon ;) Jag hoppas de var ok!



Haha, vad annolunda jag såg ut!

Videoinlägg




Idag har det varit en jobbig dag pga allt kaos och en ganska stor dos hemlängtan. Men det blir nog bättre imorgon. Här kommer en video jag gjorde idag.

Some dance to remember, some dance to forget...

Some dance to remember, some dance to forget...


Jag är kass på att ta bilder. Men det är likadant i både Stockholm och Umeå. Om man bor i ett land så blir man "hemma-blind". Jag ska bli bättre på det. Vad för bilder vill ni se? Marcus skrattade nu, men det jag menar är;

- vill ni se bilder på stan?
- party-bilder?
- campus?
osv...

Just name it.. Jag börjar få torka. Eller snarare, jag börjar bli "hemma" blind .. ingenting är särskilt speciellt för mig längre, men det som inte är speciellt för mig kan vara kul för att se!

Jag hoppas ni kommenterar så jag vet.. Annars blir jag besviken hahah =)


Vart tog mitt flyt vägen???

Allt jag rör vid går sönder... Min data har gått sönder, min kamera, mobilladdarn, mobilen, gardinstången, kontaktuttaget, tv:n... Och nyss tog jag sönder toa-locket.

Vart tog mitt flyt vägen????

This is my lady doctor, and this is my girl

Igår var jag ute med de andra utbytesstudenterna från mitt universitet. Det var väldigt roligt att få träffa och prata med dom. De flesta som var med var MBA studenter, och jag är ju undergraduate, så jag kommer nästan aldrig ha några kurser tillsammans så det kändes roligt att lära känna dom lite grann. Vi var först ute och åt på en vietamesisk (?) resturang och senare drog till till en bar som hette solutions. På solution betala tjejerna 10 RMB och killarna 50 RMB och sen var det fri bar. Alltså, vi fick dricka hur mycket vi ville gratis. Det var nice. Jag träffade på 2 fransmän som lärde mig ett kinesiskt drinking game. Om jag ska vara ärlig så fattade jag ingenting av det, men jag bara låsades som jag gjorde, och det gick ganska bra ändå tror jag med tanke på att de flera gånger sa att jag var duktig på det hahaha.

Jag ville sen egentligen åka till Vics och möta upp belgarna, men Marcus ville inte hänga med, och jag ville inte åka själv. Men tydligen så hade de aldrig gått in på Vics för deras vän började må dålig (vi alla vet vad det innebär ahaha) så de hade bara varit utanför. Så det var väl tur i oturen.

Idag så hade vi våran första föreläsning i International Business Correpondence. Vilket jävla skämt det var. Föreläsaren gick igenom hur man ska skriva texter och sådant på ett "bra" sätt. Exempelvis, så tog hon upp att man inte ska ta med "long and unfamiliar words" utan man ska hellre använda "short and familiar words". Låter ganska vettigt endå? Men det roliga var ju när hon tog upp exempel på vad som är "long and unfamiliar words".. Några exempel är; Accomplish, Determine, Indicate. Hon menade då att man skulle istället för de orden använda: Do, Decide, Show. Öhhm, vill hon att de ska skriva som en 5-åring eller vad är grejen? Kursen heter BUSINESS Correpondence... Man kanske ska lära sig lite mer akademiska ord.

Sedan tog hon upp ord som man inte ska använda för de "lowering ones status" och hon menade att de var ganska vanligt använda i USA. Där hade hon exempel som Lady Doctor, My girl, Actress.

För det första, lady doctor? Vem säger lady doctor? För det andra, my girl? My girl var tydligen my secretary. Alltså, menade hon att det är vanligt att kalla sin sekreterare för my girl i USA. Vilket skämt. Och sen Actress skulle oxå lower one status. Va?! Actress är ju ett jättevanligt ord. Det är precis som skådespelare/skådespelerska. Jag och Marcus och resten av utbytesstudenterna satt och garva igenom typ hela föreläsningen. Värsta jag varit med om.

Här kommer lite bilder. Jag tog bara 2 bilder igår för de hade varit lite awkward att spring omkring och trycka upp en kamera i människors ansiktet jag känt i sådär 2 timmar... hahah.







Jag köpte 1 ring och 2 halsband för 190 yuan. Så här såg ringen ut. Den är gjord av pärlemor, men på bilden ser den mest ut som en vitplastbit haha.



Mina 2 halsband :) Det svarta är gjort av plast med någon silverblomma längst ned och det andra är gjort på turkosa stenar, pärlor och någon slags strass. =)

Taktik röstning

"Forskning visar att taktikröstare är något mer politiskt kunniga och intresserade än andra väljare."


Haha, gissa om jag blev glad när jag såg artikeln i Svenska Dagbladet om taktikröstare. Jag är ju själv en taktikröstare och jag har alltid gillat politik så självklart blir jag ju glad över att forskning tyder på att jag är politisk kunnig och har ett större intresse för politik än andra väljare.

Här kommer ett utdrag från artikeln:

"Taktikröstning är dessutom dubbelt rationell: en taktikröstare funderar inte enbart över de mål hon vill uppnå (innehållslig kalkyl) utan också över vilken väg som bäst leder till dessa mål (taktisk kalkyl). Taktikröstning innebär att avstå från att rösta på sitt bästa parti och istället ge sin röst till ett annat parti (vanligen det näst bästa) för att därigenom få större gehör för den politik man vill se genomförd. Forskning visar också att taktikröstare är något mer politiskt kunniga och intresserade än andra väljare, vilket är en typ av belägg för att taktikröstning är ett uttryck för rationalitet."

Men angående det här med taktikröstning, så tycker jag faktsikt det är konstigt att inte fler gör det. Jag menar, din röst på moderaterna blir värd lika med noll, om centern eller kristdemokraterna åker ut. Då får vi ju ett rött styre i varjefall. Man måste tänka ett steg längre vissa gånger. Men sen är det ju även en smaksak om man vill rösta med hjärta eller med hjärna. Denna gången valde jag hjärna.

Om ni vill läsa artikeln, så kan ni hitta den här;

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/taktikrostare-anvander-sin-makt_5333969.svd

fuck you

Vad gör man, när man försökt förklara för någon om någonting viktigt, något som betyder mycket för än själv, och som sedan bara fullkomligt skiter den personen i det?
Skiter du i mig, så skiter jag i dig.

And that's how it works... Bara så du vet...

Andra lektionen

jag är en katastrof när jag sover. Idag vaknade jag med ett blåmärke på min underarm och sen har jag skitont i armleden.  Jag måste ha slagit i armen i någonting när jag sov. Hahah. Kaos.

Idag har jag min andra lektion, fast de var egentligen min första lektion i mitt andra ämne haha. Organizational Behaviour heter kursen, och ja, den har jag i princip redan läst. Så det är super enkelt. Vi fick komma på en video från 60 minutes som handlade om Southwest Airline och om varför de hade blivit så populära och stora. Sedan skulle vi diskutera i grupp vad för charactaristics ägaren av företaget hade och även hans anställda. Sedan varför företaget hade lyckats. Hahah, jätteenkelt. Och det var typ hela lektionen. Vi gick igenom ett par av koncept oxå, men det var ingenting nytt som "ability job-fit" osv. Alla som har läst FEK A vet vad jag menar.

Nu ska jag äta lunch och sen ska jag iväg och shoppa!! =) Me like. Haha. 

Todiloo!

Djungel

OMG! Jag bor i en djungel. Hittade 2 tvestjärtar i badrummet. SÅ JÄVLA ÄCKLIGT! JAG DOG! Jag kommer aldrig kunna sova nu =( jävla skit oxå...

Sverige

Idag fick jag ta del av Sverige. Det var så himla nice att vara på IKEA. Man känner sig verkligen hemma. Jag handla för 410 RMB, och för de fick jag;

- en spegel
- väckarklocka
- badrumshylla
- handduk
- 2 Norrlands Guld (5,3)
- 3 affisher
- en vas
- 1 blomma
- 10 galgar

hmm, jag tror det var allt :)

Det är helt sjukt. Jag var helt lyrisk. Det fanns en Swedish food market där de hade kalles kaviar, sill, skorpor och marabou choklad. Vi åt dessutom köttbullar och daimtårta. Ahhh, IKEA är underbart!

Jag inser verkligen hur mycket det är som verkligen är svenskt. Att "Sverige inte har något kultur" (uttal av Mona Sahlin) är fullkomligt BULLSHIT! Sverige som är ett litet land (ekonomiskt och invånarantal) har väldigt mycket historia, kultur och matkultur. Jämför Sverige med USA. 

Jag blir så less på svenskar som bara vill vara "osvenska". Vad är det för fel med att vara svensk? Vad är det för fel med att vara lite nationalistisk? Nationalism är inte samma sak som rasism och när ska folk inse det? Bara för man gillar sitt egna land betyder det inte att man hatar andra länder eller ser ned på dess invånare.

Jag inser nu, när jag har flyttat, hur bra Sverige är. Jag gillar Peking och jag trivs här, men man får perspektiv på hur saker och ting funkar och man förstår verkligen vad svensk kultur är. Svensk kultur är inte bara köttbullar, sill och midsommarstång, utan det är mycket större än så. Precis som med andra länders kulturer.

Jag säger inte heller att Sverige är perfekt, för det är inget land. Men önskar bara folk kunde uppskatta sitt ursprung istället för gång på gång degradera sig själv.

Dessutom vill jag tillägga, att jag har suttit och filat på den här texten för att inget ska missförstås. Jag är ingen bra skrivare, och jag är dålig på att förklara vad jag försöker säga genom text. Jag vill inte att folk ska tro att jag är missnöjd här i Peking och det är därför jag skriver det här. Jag vill inte att folk som inte är svenska ska tro att jag ser ned på dem, för det gör jag verkligen inte.

Jag tycker andra kulturer är spännande och jag tar gärna del av dem. Men det tragiska i den här texten är jag måste förklara mig själv att jag inte ogillar någon annan, för att kunna säga att jag gillar Sverige. Det går inte skriva att "jag gillar Sverige" utan att lägga till att "jag ogillar ingen annan" för då blir man sedd som rasist. 









haha, det var liveband på IKEA









Det står t o m på svenska på IKEA. Här står det "personal ingång"





Här kommer lite bilder på hur jag bor





heheh, försök bortse från min obäddade säng med banan-lakan







Den sexiga korridoren till mitt rum som alltid stinker skit



IKEA

Det är nice med städerska, men inte när hon kommer innan nio på morgonen. Jaja, nu är jag i varje fall uppe. God Morgon allihoppa! Idag blir det IKEA! Wohooo, svensk mat idag!! :D




Gult och blått har aldrig varit så vackert som det är just nu

Första skoldagen

Idag var det min första dag i skolan. Jag dog.

Vi ska läsa totalt ett kapitel och en artikel under hela terminen. När vi skulle dela in oss i grupper skulle vi dela in oss efter våra stjärntecken. Vi går efter Sun-Tzun Art of War on rules, en av reglerna var "be severe to your officials". Hahah, va?

Hälften av lektionen var på kinesiska och hälften på engelska. När vi väl blev indelad i en grupp så kunde ingen engelska, varför läser man ett program på engelska om man inte kan engelska? Killen kunde inte ens säga att han var dålig på engelska, utan han sa "my english is very boring". 

Hahah, vilken jävla lekstuga jag hamnat i. Och det här betalar dom pengar för. Jag fattar inte. Jag och Marcus kommer ju inte behöva plugga på en termin, vi kommer bli sjukt rastlösa alternativt alkolister.


På onsdag är det utgång i varje fall. De svenska tjejerna frågade oss om vi ville hänga med dom ut, och sen frågade vi belgarna om de ville följa med. Och de hade tydligen några holländska killar från ett annat universitet som skulle med plus en annan belgare som är ute på roadtrip som kommer till Beijing den dagen som de oxå ska ta med ut. Så vi blir nog ett stort gäng alltså. Det kommer bli kul!

Jag vet inte om jag har berättat om klöver-mannen. Men klöver-mannen är en kille som vi såg på registreringen, och hans händer och fötter (speciellt fötterna) ser ut som klövrar. Han typ stalka oss på registreringen och ställde sig skitnära oss, och vi ville ju inte direkt att han skulle stå nära oss om man säger så. Jag tror han är lite efter. Men jag såg nu att tydligen bor han i SAMMA byggnad som oss. Jag kommer seriöst inte våga ta i någonting alls här. 



Massa pengar! Kändes jävligt bra att hålla i dom, mindre bra kändes det när jag gav iväg dom till tanten i receptionen. Men det är bara hälften av pengarna, upptäckte att resten av pengarna låg kvar i plånboken sen hahah.



Marcus är glad haha :)

Asså alla tror jag och Marcus är ett par. haha det är skitstörande. Varför tror folk att man inte kan vara kompis med en kille för?? Idag på lektionen när vi skulle byta grupp (vi kunde ju inte vara med några som inte kan engelska liksom) så sa han typ "Since you are together, I guess you want to be in the same group".. Först, vi är inte tillsammans, för det andra, om vi vore tillsammans, varför skulle vi vilja vara i samma grupp för? Om man är tillsammans betyder det inte att man sitter ihop liksom. Hahaha, fattar inte. Verkar som kineser tror att om man är tillsammans då ska man vara med varandra hela tiden. Fatta va jobbigt egentligen!

Last night

Igår blev inte riktigt som vi hade tänkt oss. Vi träffade aldrig britterna eller svenskorna. Utan först träffa vi ett par tyskar på irländska puben, och en kille blev helt förälskad i Marcus. Han verkade inte vara uppenbart bög, men man börjar ju undra. Men de drog as tidigt till en klubb som hette Wics, och vi hade ingen lust att åka på en klubb så tidigt som dom så vi begav oss till Sanlitun.

Jag får för mig att jag vill köpa en vattenpipa så Marcus sitter kvar på baren och väntade. Jag var borta i typ 5 minuter och när jag kommer tillbaka så sitter det 4 nya människor där. 2 belgare, 1 dansk och 1 svensk. Så vi drog med dom på en klubb, men jag tror vi hamna på en gay-klubb för det var först en kines tjej som typ ragga på mig och sen efter ett tag så kom hon tillbaka och sa att hennes kompis ville dansa med mig och att hennes kompis gillade mig (hur kan man gilla någon man inte pratat med?) som oxå då var tjej. 

Sen så lessna en av belgarna. Han tyckte de var för mycket kineser så vi bestämde oss för att dra till Wics. Wics är en skitstor nattklubb där det inte finns några kineser. Precis bredvid den klubben finns en klubb som heter Mics, och där håller alla kineser till. Mics och Wics... så typiskt kinesiskt. Men vi hade skitkul där.

De var skitkul att snacka med en av belgarna. Alex hette han, fast jag kallar honom för sideshow bob för han ser ut som honom, men de vet han inte om haha. Men han berätta för mig att tydligen har Belgien jättestora problem. Det kommer antagligen splittras upp mellan den franska och flamländska delen, så Belgien kanske inte finns om 5 år. Det hade jag inte en aning om.




Den obligatoriska hur-mycket-vann-Arsenal-med-den-här-gången-då- bilden :P







Jacob (svensken vi träffa) och Marcus.



Jag och Marcus skratta ihjäl oss när vi såg spåren av hur en kines äter. Spett överallt.



I wanna celebrate and live my life

Först vill jag säga tack till Fredrica för alla tipsen, men allt har löst sig idag. Vi gick till campus idag och hittade små "lägenheter" (de är snarare som ett hotellrum) där till uthyrning. De är dock utan kök, men det kommer en städerska varje dag, och standard är helt okej. De var inte äckliga eller något, de var bara inte så fina haha. Men med lite tavlor och blommor så blir det säkert bättre.

Vi kände inte för att gå till nya mäklare, för det kändes som de bara skulle bli en upprepning av det som hänt tidigare. Jag menar, om vi har varit hos den största mäklarfirman i hela Beijing, varför skulle det gå bättre om vi gick til en annan? Känns som de vore samma skit. Dessutom orkar vi inte ha lägenhetsletande över oss när skolan börjar nästa vecka. Vi vill hellre bara kunna fokusera på att ha kul och lära känna nya människor.

Men jag ska till IKEA någon dag och köpa en liten kyl och en vattenkokare, så blir "lägenheten" komplett. Det är egentligen bara det jag behöver.

Ikväll så ska jag och Marcus ut och fira. Först blir det irländsk pub och sen Sanlitun. Britterna som vi träffade förra helgen mailade mig idag och frågade om vi skulle ut ikväll, så jag maila tillbaka mitt mobilnummer så förhoppningsvis så kommer de med oxå. De var sjukt trevliga så jag hoppas verkligen. Jag trodde faktsikt inte han skulle höra av sig, så de var väldigt roligt att se faktsikt.

Vi fråga de svenska tjejerna oxå om de ville följa med, så vi får se hur dom gör. Vi tog aldrig deras nummer så vi skickade iväg ett mail. Det vore kul om vi blev ett litet gäng.

Nu ska jag börja fixa mig i ordning. Jag ska försöka ta lite bilder ikväll, men det är lätt att kameran glöms bort efter några öl haha.

Skrattretande

Fick nyss ett erbjudande av mäklaren, och det löd så här:

Vi måste skriva på ett ett-års kontrakt, betala 4 månadshyror trots vi bara ska bo där i 3 månader. Betala en extra hyra i deposit (som vi högst troligt aldrig kommer se igen), och om de inte hittar en annan som kan hyra lägenheten efter oss, måste vi betala en månadshyra till.

Alltså, för att summera, vi ska skriva på ett ett-årskontrakt och betala totalt 6 månadshyror, trots vi bara ska bo där i 3 månader.

Och tro inte nu att vi har gått till någon oseriös mäklarfirma, utan nu har vi gått till en av Beijings största mäklarfirmor. Men ändå blir vi bara rövknullade. Tror dom vi är så dumma att vi går med på något sånt? Dessutom, om vi skriver på ett ett-årskontrakt så binder ju vi oss själva i ett år, så i själva verket betalar vi inte bara för 6 månader, utan de kan kräva att vi betalar för ett år.

Att det skulle vara lätt att hitta lägenhet i Peking är bara skrattretande.

Kaos

HAHAHA, måste bara berätta vad jag nyss gjorde. Först så ramlade jag in i bordet när jag skulle sätta mig på stolen, och sedan när jag skulle sätta mig på stolen så ramlade både stolen och jag. Jag är sånt jävla kaos! HAHAHA

10 september 2010

Idag kolla vi på lägenheter igen. Vi hitta en vi ville ha, men självklart ville ju inte hyresvärden hyra ut den för 3 månader, utan han ville bara hyra ut den för ett år. Det är inte alls lätt att hitta lägenheter, det är INGEN som vill hyra ut lägenheter för bara 3 månader.

Jag börjar må så jävla dåligt. Jag kan inte sova på kvällarna för det enda jag tänker på är allt jag ska fixa och inatt drömde jag marddrömmar om den där jävla lägenheten. Det är som all energi runnit ur än. Jag har gått runt som en zombie i 2 dagar nu och känner ingen glädje för fem öre. Jag kan inte ens glädjas åt att Frans kommer hit. Allting känns bara så jävla jobbigt och hopplöst. Det känns som man verkligen testar sitt tålamod. Hur lång tid tar det innan man ger upp?

Jag träffade i varje fall min buddy idag. Hon är verkligen min ängel. Hon hjälpte verkligen oss när vi var hos mäklaren idag. Dessutom fick jag 2 presenter av henne. Jag skämdes över att jag inte hade köpt något åt henne, men jag ska köpa någonting till henne innan jag åker har jag bestämt. Jag fick lite ”mooncakes” och en nyckelring. ”Mooncakes” är typ en bakelse som fylls med olika fyllningar och de äts innan the moonfestival. The moonfestival är den 23 september så det är ganska snart. Den var rätt god. Den var fylld med något sött och något salt. Jag tror de söta var någon typ av torkad frukt och det salta något slags kött. 

Imorgon ska jag upp tidigt och leta lägenheter med min buddy. Sen på kvällen ska vi till irländska puben. Vi frågade de andra svenskarna om de ville hänga med, så vi får se om de också hänger med. På söndag ska vi till temple of heaven med våra buddies och sedan ska vi ut och äta middag på en känd ank-resturang tillsammans.



En mooncake, min nyckelring och min tröja jag fick av skolan.



En close-up en mooncake och nyckelringen.

 


Maria Benis

Maria, maila mig ditt mobilnummer och hemnummer så ringer jag dig senare idag.. kanske kring 2 svensk tid.

Sverige Demokraterna

Även fast jag är i Kina så läser jag tidningen nästan varje dag. Och det är ett väldigt snack om att partierna, framför allt röd-gröna blocket, ska motarbeta SD och vägra samarbete om SD kommer in i riksdagen.

Tycka vad man tycka vill om de olika partierna, men jag tycker det är fel att motarbeta ett parti för att minska dess inflytande över politiken. Det är ju faktiskt svenska folket som då skulle röstat in SD i riksdagen och jag tycker det är väldigt odemokratiskt att då motarbeta dem.

Är det inte bättre att föra en dialog och försöka samarbeta på så bra sätt som möjligt? Även fast de andra partierna ogillar SDs politik så ska man ju inte bara bojkotta det. Jag tror även att snacket om att förstöra för SD bara bidrar till fler proteströster för SD, eftersom många tycker det är fel av de större partierna att agera som de gör.

Vad tycker ni? Tycker ni att jag har fel i det jag säger?

Gårdagen

Igår så blev allting inställt på skolan för presidenten skulle komma och hålla tal för förstaårseleverna. Men jag och Marcus åkte ändå till skolan för att fixa med våra kurser, men det var så mycket avspärrningar så vi kunde inte komma fram till byggnaden. Istället så bestämde vi oss för att hitta mäklarfirman som heter Century 21. Vi hade ingen adress eller någonting, och då är det väldigt svårt att hitta här i Kina. Men jag frågade en polis om vart det låg för jag hade ett visitkort från den mäklarfirman i Chongwenmen, och på det stod det Century 21 på kinesiska. Men polisen trodde att jag ville komma till den i Chongwenmen, och jag försökte förklara att jag ville till den i Haidian distriktet. Så han fick fråga en tjej och hon kunde engelska så hon ringde mäklaren vi hade fått visitkortet av, och helt plötsligt, medan hon ringde, så kom det 2 andra poliser och 4 privatpersoner som började dra i visitkortet fram och tilbaka och försökte hjälpa mig. Jag blev helt ställd när jag insåg att jag var omringad av 7 personer varav 3 poliser som försökte hjälpa mig. hahah. Det är väldigt typiskt Kina. Alla är otroligt hjälpsamma. Även fast de inte kan engelska så gör de så gott de kan. Jag fick dessutom senare ett sms av tjejen som hade ringt till Century 21 och frågade om adressen hon gav mig var rätt och önskade mig en bra visitelse i Kina. Så himla gulligt alltså.

Men vi kom i varjefall fram till mäklarfirman och vi fick kolla på lite lägenheter. Men eftersom de inte kunde engelska och vi kunde inte kinesiska så blev de ju lite krånligt och tills slut blev dom less och vi blev less så vi bestämde att vi skulle komma förbi idag istället då jag kunde ta med min buddy. Så hon kommer få agera som tolk idag :)

Men det var så himla roligt. En av mäklarna pratade i telefon med den svenska mäklaren här och så tittade han rakt ned i golvet och gick rakt och och helt plötsligt bara BAM! HAHA, han gick rakt in i en glasfönster. Det såg så jävla roligt ut. Jag försökte verkligen hålla mig för skratt.

Idag ska vi till skolan på någonslags insparksgrej. Det var egentligen det vi skulle gjort igår. Men det ska bli kul att träffa de andra utbytesstudenterna och efter det så ska jag iväg och kolla lägenheter. Så ni får hålla tummarna nu att jag och Marcus hittar någon nice!



Människor som samlats för att se presidenten



Förstårseleverna samlade





Ännu mer folk som ska titta på presidenten. Det roliga är att människorna står INNANFÖR avspärrningen.. Är det inte meningen att man ska stå utanför den..? Haha. Hela logiken försvinner ju om människor kan vara på båda sidorna av en avspärrning..



Vid East Gate.



Jag försökte ta en bra CV bild men det blev inte jättebra alltså. Men den får duga :)



Umeå Universitet

Tack Umeå Universitet. Ni är bäst! Man inser nu hur lyckligt lottad man är när man går på en skola som verkligen bryr sig om sina elever. Jag är riktigt glad över att bo i Sverige och gå på Sveriges bästa universitet. Tack vare Umeå Universitet så löste det sig med alla mina kurser och situationen är till och med bättre nu än innan!


You can check out any time you'd like, but you can never leave

Hejsan!

Idag var det dags att välja kurser. Och självklart så går det ju inte smidigt, precis som allting annat här i Kina. Jag och Marcus kan tillgodoräkna oss en FEK C kurs och Financial accounting. Problemet är att vi är undergraduates så vi får inte välja IMBA kurserna. Och de kurser som vi kan tillgodoräkna FEK C och Financial accounting är alla IMBA kurser. KUL!

Vi kontaktade även den svenska mäklaren. Vi fick mycket bra tips av honom, så nu vet vi om de försöker lura oss eller något. Det är faktsikt ganska jobbigt här i Kina, att ALLA försöker lura en hela tiden. Bara för vi är vita västerlänningar så tror kineserna att vi har huuuur  mycket pengar som helst, och därför försöker de blåsa än hela tiden.

Här kommer lite bilder från skolan



Campuset i Renmin är ett så kallat urban campus, vilket innebär att det är det ligger liksom mitt inne i stan nästan. Så det är en del biltrafik på själva campus området.



Entrén vid West Gate



Campuset



Business building. Det är här jag kommer hålla hus. Lätt den snyggaste byggnaden på hela universitet.





Business school



Btw, fick nyss veta att vi inte kan välja IMBA kurser. Jag går fan på skolan gud glömde. Det roliga är att Renmin har sagt till Umeå Universitet att alla exchange students kan välja alla kurser från IMBA, men självklart så har ju inte Renmin informerat Umeå Universitet om ändringen.

Disaster is the accurate word to describe it

Idag var det registrering. Det tog 5,5 timme att registrera sig. Först fick vi köa i 4 timmar för att komma in på kontoret, och sedan tog det 1,5 timme att gå igenom själv registreringen. Det var totalt kaos. Registrering systemet är totalt oeffektivt. Jag och Marcus blev otroligt less på att stå där.

De hade delat upp registreringen i 5 steg, och det var inte alla som behövde gå igenom de fem stegen, men man behövde en stämpel från varje steg för att gå vidare till nästa. Det var helt galet, folk överallt som knuffades och var totalt förvirrade. Det var en hemsk upplevelse. Imorgon ska vi ju välja kurser så nu är vi skiträdda för att uppleva samma sak igen.

DESSUTOM fick vi veta att vi behöver inte ett residence permit för vi har ett F-visum. Jaha, tack för någon berättade det från början? Jag har ju mailat med international office tidigare om det, men då fick man inte veta någonting om det. Det står inte heller någonstans att man inte behöver. Men det är väl tur i oturen, för det gå ju snabbare för oss att hitta en lägenhet nu än att sitta och vänta på att få ett resident permit utfärdat.

Jag skrev ett sms till min buddy och skrev att "the registration was a disaster". Och som svar fick jag "disaster is the accurate word to describe it". Haha, så jävla skön.

Nu ska jag äta kakor, onion rings och dricka min fanta och hoppas kolesterolet hinner ta mitt liv innan morgondagen gör det.

6 september 2010

Hejsan!

Jag vill först säga att jag blir otroligt glad av att ni kommenterar så mycket! Jag har totalt gjort 66 inlägg och har fått totalt 62 kommentarer. Det är nästan en kommentar per inlägg! Känns jätteroligt!

Även min unika besökare har ökat, och det känns också väldigt kul! Att ni kommenterar och besöker min blogg är det som får mig att fortsätta vilja skriva. Det hade inte varit alls lika roligt om ni inte hade gjort det haha :)

Idag har varit bland mina bästa dagar här i Beijing. Inte för att något speciellt har hänt, utan bara för att jag hela dagen har haft den här känslan att "fan vilken härlig stad jag bor i". 

Vi fixade lite smågrejer idag, såsom vaccinering, passfoton och laddat på våra mobiler. Allt gick hur smidigt som helst, och jag kan säga att det var otroligt skönt för annars brukar allting vara så sjukt krångligt och omständigt.

Sedan gick jag på spa. Jag fick ansikts- nack-och ryggmassage med en facial som vara i 60 minuter och fixade mina naglar. Jag ville inte ta helkroppsmassage för jag är så öm i armen efter sprutan. Men allt detta gick på 440 kr. Det är dyrt här i Kina, man kan få mycket billigare om man vill, men jag orkade inte ta tunnelbanan någonstans och det här låg så nära och bra till. Dessutom kunde de engelska så man slapp språkbarriärerna och man kunde få det man ville utan att de skulle vara problem.

Men klant som jag är så förstörde jag min ena nagel när jag skulle sätta på mig min sko. Men det gör inte så mycket. Jag är så glad idag att inget kan få mig bli sur eller arg haha :)

Det var så roligt när jag var inne på spa:t för kineserna var så söta. De frågade om jag var modell och sa att jag var så vacker osv. Alltid roligt att höra. En av tjejerna pluggade dessutom jättenära mitt universitet så hon frågade mig jättemycket om skolan, boende och hur länge jag skulle vara här osv. Hon lärde mig även lite kinesiska. De få kineser som kan engelska tycker det är jätteroligt att få passa på att prata engelska när de kan, så de frågar än verkligen jättemycket. Men jag tycker bara det är roligt.

En grej som är väldigt skön är att det är inte alls svårt att träffa människor här. Alla kineser som kan engelska eller andra västerlänningar är super sociala. Varje gång jag och Marcus varit ute på en bar eller något och börjat prata med folk så frågar de typ efter 2 minuter om man vill gå på klubb med dom eller sätter sig vid ens bord eller liknande. 

Det här blev ett långt inlägg men de känns kul att få skriva av sig lite. Imorgon börjar skolan och jag tycker de ska bli jättekul. Det ska bli härligt att få iväg ansökan om resident permit osv. Jag tänkte filma lite grann kring campuset imorgon så ni får se hur det ser ut. Det är faktsikt väldigt fint. Det är väldigt grönt, men det är tråkigt att byggnaderna är så fula. Eller, egentligen så är de inte jättefula, men de envisas ju med dom där jävla ventilationstrummorna. De sitter utanpå husen och förstör hela fasaden.



Mycket folk på Sanlitun







Jag betala 40 kr för en lasange, så fick jag en mini, mini lasange som låg i en aluminum form. Asså 40 kr kan man få 3 maträtter med riktig kinesisk mat, så 40 kr är ganska dyrt alltså. Det är sådan skillnad från Sverige för man vet ungefär alltid vad det är man betalar för, men här skiljer det sig jättemycket. Det är alltid lite gambling när man beställer mat alltså hahah :)

Fun facts about China

Här kommer lite rolig kuriosa om Kina.

- Nästan ingen kines kan läsa kartor. Detta beror på att det var förbjudet för privatpersoner att läsa kartor och det var bara militären som fick göra det. Det blev lagligt för privatpersoner att läsa kartor för ca 2 år sedan.

- Ordet "turist" på kinesiska betyder "vit djävul".

- Kineser kör bil på samma sätt som de cyklar. Det är därför kineser tutar otroligt mycket när de kör bil och man har även behövt sätta upp som kravall-staket mellan bilfilerna så att bilarna ska köra på rätt sida om vägen, för om en fil blir ganska bil-fri, så är det högst troligt att de byter fil och börjar köra på fel sida.

- Om man ska äta ute ska man beställa in en rätt extra av artighetsskäl.

- I kinesiska språket existerar inte prepositioner. Så om man ska säga att "Jag har en röd väska", så säger man egentligen "Jag röd väska".

- Det finns inget fast pris på hur mycket man ska betala i månadshyra när man hyr lägenhet. Man prutar sig fram till vad man ska betala varje månad.

- 300 000 000 människor röker i Kina. Det är en tredjedel av alla världens rökare. Endast 1/4 del tror att rökning är kopplat till cancer.


GRATTIS

Grattis på 20-årsdagen älsklingen! Hoppas du får många gratulationer och presenter <3
Känns tråkigt att jag inte kan vara där och fira med dig.



Saknar dig!

5 september 2010

Anne Boleyn she kept a tin,
Which all her hopes and dreams were in,
She plans to run away with him, forever (never to be seen again)
Leaves a note and starts to choke,
Can feel the lump that's in her throat,
It's raining and she leaves her coat in silence.


We're sorry but we disagree
The boy is vermin, can't you see?
We'll drown his sins and misery
And rip him out of history


People marching to the drums,
Everybody's having fun to the sound of love,
Ugly is the world we're on
If I'm right then prove me wrong
I'm stunned (to find a place we belong)


Who is your lover?
I couldn't tell.
When hell freezes over,
That's when I'll tell,
Who is your lover?
I couldn't tell.
When will this stop?


Taget ur låten Transylvania av McFly. Skitbra låt. Skulle lagt upp den om jag hade tillgång till youtube.


Fucking awesome

Jag kan uttala gatunamnen på kinesiska så taxichaffisarna fattar.. jag är fucking awesome.

Shopping

Äntligen har jag fått internet igen. Humöret igår var som en jävla berg och dal bana. Upp och ned, och vi slutade absolut på botten. Vi var så jävla depressed så vi köpte lite vin och sen sov. 

Idag har vi haft en bra dag, bortsett att vi råka missa trä ffen med Mona. Mona är hon som ska hjälpa oss med att hitta lägenhet osv. Jag hade ju som sagt inget internet så jag kunde aldrig se vilken tid som bestämdes. Så typiskt. Men vi ska möta henne imorgon så det är bra!

Idag så shoppa vi lite grann. Marcus köpte en vårjacka och jag köpte en kavaj. Skitsnygg från HM. 



Vårat nya boende. Ni ser vår tv, säng och balkong :)



Köket



Vår view



De första vinet vi drack hette China Red Wine som vi drack i våra fina plåt kommunist muggar. HAHA, smaka som äcklig saft!



Asså, e det här kineser kallar röd vin??



Min nya kavaj.. Jag orkade inte byta tröja för att ta bilden så det ser lite cpe ut, men ni fattar grejen. Men kavajen är mycket snyggare i verkligheten, bilder ger inte riktigt rättvisa.

Cp internet

Lägenheten är sjukt nice. Det känns jättebra att bo där, det är bara ett minor problem och det är att det verkar inte finnas något jävla internet. Förhoppningsvis är det bara problem för tillfället, och att de börjar funkar imorgon. Just nu sitter vi på Starbucks för att få tillgång till internet. HAHA, vi gick först till ett internet café precis bredvid där vi bor. Tydligen fick vi inte använda internet för vi var "foreign people". Vad är det för skitsnack? Varför skulle inte vi kunna använda internet bara för vi inte är kineser?! Åhhh, så less nu!

Kiss och bajs!

Åhhh, jävla skit då!

Åhhhhh, är så less!! Nu sitter jag och Marcus på det nya hotellet vi ska bo på och det finns INGEN JÄVLA RECEPTION där vi kan hämta ut nyckeln. Nu har vi suttit här i typ en timme och vet inte alls vad vi ska ta oss till. Vi har ett nummer som vi har ringt till, men ingen jävel svarar ju! Åhh, vad ska vi göra?? =(

Beijing Zoo

Idag så gick jag och Marcus och mina tio små vänner på zoo. Och med mina tio små vänner menar jag mina 10 myggbett jag fått i mitt ansikte (haha, asså vem får det?). Det var roligt att gå och titta på djuren. Parken var jättefin, men jag tyckte så synd om vissa av djuren. Lejonen, tigrarna och andra kattdjur satt inomhus i små små burar gjorda av betong, utan både mat och vatten. Det var stora fåglar som hade små burar så de knappt kunde flyga i. Jag ska berätta en sak för er. Kineser är verkligen inte några större djurvänner. Det var en person som kasta en plastflaska i en av apornas huvud. De hetsade tigrarna och lejonen, och det slog hårt på fönstrerna där aporna fanns osv. Vuxna människor dessutom. Jag blev jätteledsen av att få se hur många av djuren hade det. Vissa var jättefula i pälsen, som säkert är pga att de blir stressade. Det var en liten mini get som satt i en glas bur med kaklade golv och väggar, och det enda den hade var en gunghäst och en repstege. Asså va? Varför ger man en get en gunghäst och en repstege? Geten bara stod och nosa på dörren som om den bara ville därifrån, precis som många andra djur som vi såg. Jag hoppas verkligen de inte är instängda där hela tiden, utan att de får komma ut på kvällarna när alla besökare har gått.

Det är så jäkla kul att gå på stan här bland alla kineser. Kineser har så roliga tryck på sina tröjor, och eftersom de inte kan engelska lär de inte heller förstå vad det står på deras tröjor heller. Vi brukar skratta som fan ibland åt dom där trycken. Det var en tjej som hade en svart tröja med en dit sydd tax. Brevid vid taxen så fanns det en pratbubbla där det stod "I love you", och så var det ett annat tryck där det stod "So nasty Im nice" HAHA. En till var "I come from the magical forest". 

Ibland känner man sig nästan som en kändis här i Beijing. Det är ganska många som tar smygfoton på en. Eller en del bara sticker kameran rakt i ansiktet på en medan andra är mer diskreta. Man blir lite som "varför tar ni foton på mig??" Men man vet ju att det är för man ser så exotisk (läs: konstig) ut i deras ögon. Men det är sjukt ovant. I början blev jag jättestörd av det, men nu vänder jag bara bort huvudet när jag ser att någon håller på att ta foto. 



Marcus i zoo:t



En gorilla



Asså jag undrar va det var för fel med gorillans röv..??



Cool apa



Jag och mina tio små vänner (de är lite blyga så de ville inte riktigt synas på bilden, tack och lov)



Det syns inte så bra, men det är en liten katt och en flodhäst i SAMMA bur! Haha, den lilla vita pricken till vänster är katten och till höger ser man flodhästen.





Här var tigrarna och lejonen. Det var några som faktsikt inte satt i sån här bur, men hälften satt här.





Det var några som fick vara ute. Men det var bara ett lejon i "utomhusburen" (vad man nu ska kalla det) vilket endå är konstigt med tanke på att de är flockdjur..?



Utslagen panda



Söt liten panda :)



1 september

ÄNTLIGEN 1 september. Det betyder att de är bara 8 veckor kvar tills jag får krama min fina älskling. 8 veckor, det är ju ingenting. Det har snart gått 4 veckor sen jag åkte (på söndag) och det känns inte som jag varit borta så länge alls. Sen är det bara 6 dagar till skolan börjar, ska bli hur kul som helst och sen är det dessutom bara 18 dagar kvar till valet! Hmm, jag undrar vart de visar valvakan här i Peking. 

Hursomhelst, jag och Marcus flyttar på fredag. Vi är så jäkla less på att bo här. Vi får inget toa papper, de städar inte rummen och vattnet i dushen är som jäkla pissstråle så jag måste tvätta håret i handfatet för annars tar de för lång tid att dusha. Men egentligen borde jag inte klaga. Det här är ju bland de bästa boendet vi haft under dessa 4 veckor, men man orkar faktsikt inte bo dåligt under så lång tid. Så vi ska flytta till en lägenhet nu på Chongmenwenwei Street. Vi åkte dit idag och kollade läget. Hur nice gata som helst. Fanns säkert 3 shopping-gallerior, hur mycket resturanger som helst osv. Nackdelen är bara att vi hamnar så fruktansvärt lång från skolan så vi måste åka en timme innan. Men eftersom det bara är tillfälligt så gör det ingenting. Lägenheten är rätt liten, 25 kvm, men det finns som ett litet mini-kök. Ahhh, jag saknar ett kök så MYCKET! Att bara kunna äta frukost hemma! Lyx! Hahah.

Sen, min chips börjar ta slut!! Så fort jag fixat den "riktiga" lägenheten så kommer någon av er få hedersuppdraget att skicka lite svenska varor (läs: chips) till mig.




Jag bjuder på en sexig bild på mig själv från tåget ^^



RSS 2.0