Skitdag

Jag vaknade på fel sida idag. Hela dagen har varit piss. Jag har inte kunnat sova på 4 nätter, jag fuckade tentan och när jag skrev klart tentan fick jag min mens så jag fick gå hem med en mens fläck på byxorna. Jättekul. Tur var den inte så stor så det syntes typ inte, men ändå... Jag hatar mitt liv just nu....

Antiklimax

Vilket jävla antiklimax. Jag trodde det skulle vara någon jättegrej Wikileaks skulle droppa, men tydligen var det bara lite skitsnack diplomater emellan. Vadå "global history will be redefined?". Vadå "see a new world"?

Palla göra värsta hypen utav det... Men jag måste erkänna att jag tyckte ändå det var lite roligt att läsa vad som sagts. Tyvärr kommer jag ju inte in på Wikileaks, men jag har min trogne uppdaterare flashback som kopierat ut lite roliga delar från dokumenten.

Anyways, över till annat. JAG SKA ÅKA TILL SHANGHAI! Så jävla nice. Vi bokade tågbiljetterna idag, och vi kommer få åka snabbtåget så det tar "bara" 10 timmar istället för 15. Jacob och Signe ska kanske oxå följa med. De ska köpa biljetter på onsdag, men problemet är att de inte kanske finns några kvar då. Men jag hoppas verkligen att de finns så de kan följa med! Vore hur skoj som helst.

Idag så passade vi även på att äta på våran favorit resturang. Alltså, jag älskar maten och allting, men jag fattar inte varför det alltid är fulla människor som spyr där...?

Senaste gången så var det en kille som blev så full så han spydde ned hela toan och även i resturangen. Idag så var det en gammal gubbe som däckade på bordet och låg och spydde. Haha, ingen av personalen brydde sig typ, de bara garvade åt honom. Sen drog hans polare ifrån honom dessutom så han fick ligga där med huvudet på bordet helt själv. Fast hans ena polare kom tillbaka efter ett tag och tog med honom hem, men den andra försvann och kom inte tillbaka. De gick samtidigt som mig och Marcus, och vi insåg då att de skulle cykla hem. HAHAHA, jag kan tänka mig att de inte gick så bra. Fattar inte ens hur hans kompis låter honom cykla i det tillståndet med tanke på hur trafiken är här...

När vi var påväg hem så träffade vi även på Stephany. Asså hon är så söt. Hon hade varit på affären och så när hon träffade på oss började hon ge oss kakor och te som hon hade köpt. Jag fick skitdåligt samvete för det kändes som vi tog allt hon hade köpt. Vi försökte tacka nej, men hon vill verkligen ge oss så det var bara att ta emot. Fan vad vi ska köpa grejer till henne sen innan vi åker hem. Vi planerar att ta en tur förbi IKEA och köpa lite pepparkakor, glögg och lite godis så hon kan få prova på lite svenska saker. Jag tror hon skulle tycka det var roligt.

Imorgon har jag tenta och jag har inte pluggat ett skit, men det är med öppna böcker så det känns lugnt ändå. Men önska mig lycka till nu, och ni får ha det så braa!

Och Maria, jag saknar dig med. Glöm inte 8 januari, okej? =)

WikiLeaks

Är det bara jag som tycker att det är sjukt spännande med de här dokumenten WikiLeak ska släppa? De ska tydligen vara 2,3 miljoner (kan vara 2,4 eller liknande) dokument. Det är alltså 7 gånger fler dokument än deras förra läcka angående Irak-kriget.

På WikiLeaks twitter stod det att;

The coming months will see a new world, where global history is redefined

Stora ord. Jag blir skrämd, men nyfiken på samma gång. Undra vad det är för händelse som har 2,3 miljoner dokument. Det måste vara en historisk händelse. Kanske det här med WTC, mån landningen eller något av världskrigen kanske..? Det skulle ändå passa in på deras uttalande.

USA har tydligen varnat sina allierade, och även Sverige på vad som komma skall. Jag hoppas verkligen det handlar om WTC, det skulle vara sjukt intressant speciellt med tanke på att jag själv tror det var ett inside-job.

Det lovas mycket med deras stora ord, så att om det skulle vara mer om Irak-kriget tror jag skulle göra folk besvikna och därför tror jag de menar vad de skrivit. Annars kommer folk bara tappa förtroendet.

Vad tror ni?



Planer

Hejsan!

Just nu händer det inte särskilt mycket här i Kina. Jag pluggar mest på Accounting. Har så sjukt jävla svårt för det ämnet, och min lärare kan typ inte engelska så jag måste plugga in hela kursen på egen hand. Men jag skulle vilja påstå att det går framåt i varje fall. Borde inte vara några problem.

Dock har jag lite tidspress. Dels för jag har 4 andra ämnen, dels för jag har lite planer i December. Men vi får se om det blir något. Jag måste ju prioritera skolan först (jävla accounting) men jag tror det går att klämma in en resa i December. Bestämmer mig efter helgen.

Det är så sjukt att jag åker hem om 41 dagar. 41 DAGAR!! Fattar ni?! Det är ingenting ju. Alltså, jag undrar vart tiden tog vägen??? Det har gått stört snabbt. Men det är nice, saknar alla fan.

Nu ska jag återvända till min otroligt roliga bok. Hörs!



Jag saknar fan orm-vodkan. Jag har trodde jag skulle se massor av orm vodkor här i Kina. Men IKKE!
Måste hitta någon och ta med till Sverige. Det var lätt mina bäst spenderade pengar alltså.

IKEA

Idag så var jag på Ikea. Asså, jag ÄLSKAR IKEA!! Det känns som man är hemma i Sverige igen när man är där. Jag och Marcus käkade lite köttbullar, daimtårta och mjukglass. Jag ville egentligen ha en korv med bröd, men jag var så mätt så jag kunde verkligen inte få i mig något mer.

Sen handla vi lite på food market på Ikea. Jag letade efter chips, men ikke. Ingen lycka där. Men däremot köpte jag kalles kaviar och peppakakor! Jäklar vad gott det är med pepparkakor. Så jag är sjukt nöjd.

Sen var jag lite duktig och hämta ut min medical report och jag ska försöka skicka iväg alla papper på fredag.

Nu ska jag äta mina pepparkakor och dricka mjölkte och plugga lite!

Tja tja.

En av de jobbigaste sakerna med att bo här....

.. är att inte kunna gosa med dom här sötnosarna!!





Det bor 6 kattungar på gården där jag bor. Det är så söta. Ibland när man är påväg hem så sitter alla 6 kissekatterna och tittar på en och vill ha mat. Jag vill bara ta med dom upp på mitt rum och ta hand om dom.
Jag tycker så synd om dom.

7 Januari

Den 7 Januari är jag hemma i Sverige igen. Ska bli så jävla skönt att komma hem alltså. Det är sjukt att det bara är 1,5 månad kvar alltså. Jag har haft kul här i Kina, men det känns som jag är klar här nu.

Men det jag tänkte säga är att det är fest den 8 januari, så alla ni stockholmare och ni som kan tänkas vara i Stockholm då får inte boka in något annat den kvällen för då ska ni vara med MIG!!!

Ett nej är inte accepterat!

Vart, när och hur vet jag inte. Bara ett datum som är satt än så länge. Men ni kommer höra mer detaljer när det närmar sig.


ÅHHHHHHHHHH VAD JAG SAKNAR ER ALLA!!!!!!! Ses den 8 Januari!



Sevärdheter i Kina

Jag vågar nog påstå att jag och Frans är världens sämsta turister. Vi går och tittar på sevärdheter bara för att man måste liksom ha sätt det. Så det fungerar lite så här; Vi går in, tittar lite och efter ett tag frågar någon den andra "Okej, då har vi sett det här oxå. Kan vi gå nu?" Haha.

Men det var vissa saker som man faktiskt tyckte var riktigt ballt. En av dom var kinesiska muren. Jag, Frans och Mackan och Frida åkte dit tillsammans. Det finns olika delar av muren och den närmsta delen är smockad av turister så vi hade ingen större lust att åka dit. Mackan hade tidigare varit på muren med sina föräldrar och det hade inte varit lika mycket turister där, men det fanns ändå. Så vi tänkte att vi skulle åka dit istället. Men grejen är att han råka visa fel ställe på muren så vi hamna sjuuuuuukt långt bort. Taxi resan fram och tillbaka till Beijing kostade över 1000 Yuan. Men åh, vad det var värt det. Det var inte en enda turist typ så vi hade muren helt för oss själva. Så jävla mäktigt.

En annan sevärdhet som var rolig var Sommar palatset. Jag och Frans tyckte väl inte de var jätte roligt att titta på byggnaderna men de fanns en jättestor trädgård (?) på en kulle och vi blev som små barn. Vi sprang omkring och var jätteglada. Högst upp på kullen fanns själva sommar palatset.

Ett annat ställe som egentligen kanske inte riktigt är en sevärdhet men det var riktigt roligt att vara där var Panjiyuan market. Det är en marknad där det säljs antika saker och målningar. Det var mest skit saker, men det var roligt att titta på allting. Jag och Frans hittade boken Maos lilla röda. De var gamla och använda, och hade massa anteckningar i sig, så antagligen användes dom på Maos tid. Hur jävla ballt är inte det?

Andra sevärdheter som var rätt roliga var Förbjudna staden, Himmelska fridens torg och Wangfujing food market. Men de är kanske ganska självklara.

En sevärdhet som jag tycker man kunde klarat sig utan att se var Temple of Heaven. Det var egentligen inget speciellt alls. Vi hade ganska tråkigt där och ville mest bara gå därifrån haha. Tempel har jag redan sett i massor. Dessutom var vädret piss, så det bidrog nog oxå till att det inte var så roligt.



Temple of Heaven







Panjiyuan market



Sommar palatset











Kinesiska muren










Back to reality

Nu är det tillbaka till verkligheten som gäller. Ärligt talat så känns det skit just nu. Jag är ledsen för att Frans har åkt och för jag ska tillbaka till campus med allt vad det innebär. Men det var riktigt skönt att bara få en paus från skolan och bara ha roligt.

Jag ska vara helt ärlig med er nu med vad jag egentligen tycker om Kina. Kina är ett sjukt ballt land. Finns hur mycket som helst att se. Hur mycket historia som helst att höra. Maten är fruktansvärt god och det är galet billigt. En timmes taxi resa genom hela Beijing kostar cirka 70 yuan. 

Men det som förstör så sjukt mycket är just skolan. Skolan ligger i ett område helt utan resturanger, vilket innebär att man får helt enkelt äta på campus och maten är inte alls lika god. Man äter bara för man måste. Skolan är en katastrof. Inte bara föreläsningarna och hur allt är upplagt, utan även att kurserna har konstiga tider så man kan inte utnyttja dagarna på en bra sätt. Vardagen här kan bli otroligt långtråkig ibland. Helgerna är den tiden man kan göra saker. Visst, det är i princip likadant hemma. Men jag hade faktiskt förväntat mig något annat här i Kina.

Jag tror det hade varit tusen gånger roligare att vara här om man bodde i en nice lägenhet med kök så man kunde göra sin egna mat ibland och bott i ett bättre område. Men jag rekommenderar alla att åka till Kina för det är jävligt ballt och man kan ha väldigt roligt här. Men när det kommer till utlandsstudier så vet jag inte. Man kanske måste veta lite vad det är man ger sig in på innan, vilket jag inte gjorde. Jag har absolut ingen aning hur saker och ting fungerade här och jag hade bara fått höra hur folk lovprisade Kina.

Men jag ångrar verkligen INTE att jag åkte. Det här är bland det ballaste jag har gjort. Resan till Qinghai är något jag aldrig kunnat göra om jag bara åkt som turist. Och att ha åkt till Qinghai med bara kineser var en riktigt upplevelse. Jag har lärt mig sjukt mycket - inte bara om Kina utan även om mig själv. Men ibland är det bara jobbigt. Jag hade väl helt enkelt inte förväntat mig att det skulle finnas en vardag här borta.

Jag behövde att Frans kom hit. Det var skönt med lite andrum. Det har varit så intensivt sen jag åkte från Sverige med massa nya intryck och kultur krockar. Kul, men jobbigt ibland.

Jag vill egentligen inte klaga för det känns som jag inte får. Det känns som att om jag klagar så tycker bara folk att jag är naiv och bortskämd och fattar inte vilken chans jag har haft. Men det kändes så jävla skönt att när jag hade visat Frans campus och hur jag bodde och berätta om min vardag att han sa; "Jag förstår att du kan bli depp ibland. Vem hade inte blivit det?"

Nu blev det här inlägget sjukt mycket längre än vad jag planerat. Jag hade egentligen tänkt skriva vad jag och Frans har pysslat med det senaste dagarna och visa lite bilder, men jag får helt enkelt bara göra ett till inlägg annars blir det här på tok för långt.

Nu ska jag äta lite kräftost och knäckebröd (haha, jag fick lite svensk mat av Frans när han kom). Hejdå!


M hjärta F

Frans åker tillbaka till Sverige om några timmar. Det kommer kännas tomt utan honom. Känns jobbigt att behöva säga hejdå en andra gång.



Jag saknar dig redan!



Dagen i bilder

Förbjudna Staden





Himmelska fridens torg





Hot Pot till lunch



Drum and Bell Tower









Hutongerna




Houhai





Peking Opera




Helgen

I fredags så var jag, Frans, Mackan och Frida ute. Jacob kom oxå och joina. Det var kul. Vi var på en bar, och de var huuuur mycket folk som helst. Helt sjukt. Tillslut fick vi sittplatser och helt plötsligt kommer det en kines som gav oss en shotbricka gratis.

Senare bestämde jag mig för att köpa en blomma till Frans av en gatuförsäljare, så jag gav henne en hundring och tänkte att jag antagligen skulle få växel, men hon kastar alla blommor hon hade till mig och drog där ifrån. Det var lite typ som "Wooho, nu tar jag ledigt resten av veckan". Jag hade helt plötsligt hur mycket blommor som helst, så jag och Frans bestämde oss för att dela ut dom till kineser vi verkligen tyckte förtjäna det. Så vi börja dela ut blommor till gatustädare och andra hårt arbetande människor vi kunde hitta. Ganska fint gjort faktiskt.

När vi var påväg hem så gick vi förbi en resturang, och vi var skithungriga så vi bestämde oss för att gå in och äta. Hahah, klockan var typ 6-7 på morgonen. Vi beställde in allt de vi ville ha, krabba, räkor, friterad kyckling, och kyckling i habanero gryta. Allting var så jävla starkt men så jävla gott. Jag lovar att om vi inte hade druckit innan hade i aldrig klarat att äta maten. Hahah, de roligaste var när jag skulle betala. Notan gick på 271 yuan. Sjukt dyrt för fyllemat alltså. Det är lätt den dyraste måltiden hittills i Kina.

Resten av helgen har vi bara chillat, typ kollat film och ätit mat. Vi prova även på Peking anka idag. Hur gott som helst, men vi hamna på värsta lyx resturangen och vi fatta ingenting om vad som hände. Vi behövde inte ens beställa maten..? De bara kom och gav oss massa mat. Jättekonstigt. Haha, jag och Frans kände oss helt lost ett tag. Men det var riktigt gott. Vi ska lätt och äta Peking anka igen! :) Men imorgon ska i börja göra lite sightseeing :) Ska bli jättekul. Jag har inte gjort någon sightseeing alls tiden jag varit här...



Bilder



Gatan vi bor på





Ett apotek.. Random att de säljer toaletter

Biff fett på spett. Inge nice.



Klädmarknad



Mycket folk i tunnelbanan



Påväg till Wangfujing



Wangfujing



Food Market





Vi köpte kinesiska morgonrockar



Min fina present som jag fick från Frans =)



Cigar club... Askfatet kostar 3000 yuan hahah. Sjukt. Men snyggt.



Min älskling <3







Jättemiddag bestående av en hel fisk, biff med lök, sötsur kyckling med jordnötter, sötsur fläsk och stekt svamp. HUR GOTT SOM HELST! JAG DÖÖÖR!!! Fisken var sjukt nice.



Zhongguancun



Min nya mobil, svincool!


Lever livet

Hejsan.

Det var ett tag sen jag uppdatera, men jag har bara velat umgås med Frans så bloggen har hamnat i skymundan. Vi har det jätteroligt här. Känns skönt att få en pause i vardagen. Vad har jag och Frans gjort på sistonde då?

Vi har varit och shoppat, chillat, varit på lite barer, ätit massa mat, varit på food market i Wangfujing och varit på min skola. Har vi sett några sevärdheter än? Svar; Nej. Hahah, vi är så dåliga. Men Frans har varit lite trött de första dagarna och sen har det helt enkelt bara inte blivit av. Men i tänkte kolla in dom nästa vecka.

Det var så himla roligt på Food Market. Wangfujing är en jättestor gata och Frans blev helt överväldigad så när jag försökte prata med honom var han helt tyst. Hahah, så söt! Men jag förstår honom, man kan bli lite överväldigad ibland. Men på Food Market åt vi massor av kinesisk mat. Vi åt bland annat dumplings, vitlöksgratinerade ostron (första gången jag åt ostron, fett gott) Jian Bim och andra saker. Det fanns även orm och skorpioner, men vi testa inte. Vi ska gå tillbaka dit någon gång och prova orm. Jag vill prova skorpioner, men jag känner mig inte riktigt mentalt redo än. Jag kanske provar när pappa kommer hit. Han vill säkert oxå prova.

Jag måste faktsikt erkänna att jag blev imponerad av Frans prutnings skills när vi var ute och shoppa. Han är grym asså. Jag trodde jag skulle vara duktigare, men icke (jag är iofs fortfarande ganska dålig, men jag är tusen gånger bättre än innan haha). 

Det är så jäkla kul att han är här. Det var fan 13 veckor sen vi sågs, så det var verkligen på tiden. Men vi har så jäkla roligt. Vi var på en cigar club häromkvällen. Hur nice som helst. Vi var helt ensamma på stället, och vi beställde in en cigarr och en flaska Grand Bateau och bara satt och snacka enda tills det stängde. Kyparna måste undrat vad 2 skitungar gjorde där haha.

Idag har vi varit på min skola, och så drog vi till Zhongguancun för jag skulle köpa ny mobil. Jag köpte en skitball liten mobil för 150 yuan. Det ser ut som en miniräknare och den är grön hahah. Jag ska visa bild sen.

Ikväll ska vi med Mackan och Frida och festa lite på Sanlitun. Jacob kanske oxå skulle komma. Det kommer bli kul som fan. Imorgon tänkte vi äta lite Peking anka och kanske dra till Peking operan och titta på teater. Skön bakis sysselsättning :)

Jag lägger upp massa bilder snart. Jag orkar inte föra över till datan än haha.

Skriver snart igen. Ciao!

Mid-term avklarad

Jag har nyss haft min första mid-term. Om jag ska erkänna, var jag lite orolig för tentan alltså. Det är ju ett väldigt lätt ämne jag hade den i, men det går ju att göra konstiga tentor. Sen visste jag inte heller hur den skulle vara upplagd osv.

Men det gick bra. Det var 2 uppgifter. Första uppgiften var det meningar med tomma rutor i, och de dom rutorna skulle man skriva in ett passande ord. En mening såg ut så här:

We are not __ a position to accept your request.

Rätta svaret är ju självklart "in". Jag kan inte förstå att det här var på universitets nivå.

Andra uppgiften var indelad i 2 case. Ena caset skulle man skriva en förfrågan till ett företag, och i det andra caset skulle man neka ett företags request. Väldigt lätt, men det var ändå bra att jag plugga för just när man ska skriva såna brev så måste man strukturera upp dom på ett visst sätt. 

Men de känns otroligt skönt att ha gjort en tenta alltså. Nu vet jag på ett ungefär en tenta ser ut här i Kina. Jag är inte orolig för något ämne, förutom Accounting. Jag är så jävla kass på det, jag tycker inte det är logiskt någonstans. Bara jobbigt och komplicerat. Men det är tur att jag har Marcus här, han är ju duktig på sånt!

Men nu ska jag gå och lägga mig och njuta av att jag inte ska gå i skolan på 2 veckor. Nej, jag har inte lov, men jag tänker inte gå på föreläsningarna medan Frans är här. Föreläsningarna ger mig ändå ingenting så det spelar ingen större roll, och jag har märkt nu att de spelar ingen roll om vi är frånvarande för reglerna på skolan verkar bara gälla kineserna.
Ciao!

Snorunge är precis vad jag är

Jag är en liten snorunge. Jag snorar ned allt. Jag snorar ned kudden, mina kläder, mat, ALLT. Mitt öga har lagt sig ganska mycket nu så det går ju åt rätt håll i varje fall.

Det här veckan kommer vara galen. Jag har så mycket att göra. Idag så har jag tvättat, pluggat och varit på föreläsning. Imorgon är det föreläsning och plugg. Låter kanske inte så mycket att göra, men jag har tenta och inlämnings uppgift på torsdag, så det är lite att göra. Torsdag så är det föreläsningar och tenta hela dagen. Fredag så ska jag luncha med Stephany och Jack, sedan ska jag förbereda lite saker tills Frans kommer, åka till sjukhuset för att få min journal och plugga. Lördag är det möte med min grupp i marketing och förbereda lite mer. Söndag blir det plugg igen och sen dra till irländska baren och sen möta upp Frans. Haha, mycket saker. Me like! =)

Förövrigt så måste jag haft den roligaste föreläsningen idag. Eller roligt är de väll kanske inte, men man skrattar ju åt det i varje fall. Våran marketing föreläsare är en total katastrof (big suprise va). Vi gick igenom marketing communication och då tog han exempel på hur det kunde bli fel i reklam när man direkt översätter till ett annat språk. Exemplet var en reklam för Elektrolux dammsugare, och på bilden är det en damsugare och Pisa tornet. Som slogan stod det "Nothing sucks like Elektrolux". Fattar ni? De mena att dammsugaren hade en jätte bra sugkraft typ. Men han fattade inte det här med "sucks". Han menade på att det blev fel i språken och det var inte alls meningen att de skulle stå "suck", eftersom det är ett negativt ord. Snubben missa hela ordvitsen så att säga. Och trots alla försökte förklara för honom att det var ironi, så vägra han förstå. HAHAHA. Ja, vad ska man säga? Nu förstår ni kanske på vilken nivå skolan ligger på...

Anyways, ni borde kolla bloggen nästa vecka. Lovar att den kommer bli roligare då eftersom då blir det lite sightseeing och massa bilder på hur Peking ser ut osv. Det lär vara ganska trist här fram tills dess.

Ciao!



Åhh vad jag saknar värmen. Varför är det alltid så att när det är varmt så vill man att de ska bli kallt, och när det blir kallt så vill man det ska bli varmt?? Aldrig nöjd asså. Bortskämd eller?

När tar det slut?

Först pstaven, sen magsjuka och nu förkylning med ett svullet öga. När tar skiten slut egentligen? Jag blir så jävla less. Nu är jag jävligt trött på det här, nu vill jag bara komma hem.

Förövrigt finns det saker här som tåls att upprepas och det är att den här skolan är KATASTROFAL! Jag hade ett arbete i Business Ethics. Deadlinen var igår och jag skickade in det. Igår fick jag jag ett mail om att deadlinen är uppskjuten till 7 november, och i mailet fanns det även punkter på vad uppsatsen skulle innehålla. Tack så jävla mycket att jag får det mailet samma dag som gamla deadline. Vad fan är det för jävla stil? Åhh, jag får damp ibland alltså.

RSS 2.0