Till "Jonas", "Anonym" etc.

Till den som skriver elaka kommentarer på min blogg. Först vill jag bara säga, att jag vet exakt vilken umgängeskrets dom kommentarerna kommer ifrån, vet inte exakt person, men jag vet på ett ungefär. Ni skämmer bara ut er själva genom att hålla på. Det är inte direkt som jag skäms att säga till folk att jag vet vilka det är, och då vi enda har en del gemensamma vänner/bekanta ändras ju deras syn på er som människor. Jag tänker inte hänga ut er här för jag är inte en sån person. Men jag vill bara att ni ska veta att ni skapar bara dåligt rykte om er själva.

Det andra jag vill säga, är att jag bryr mig inte alls om kommentarerna jag får. Dom är värda lika mycket som skiten under min sko. Men jag vill inte ha massa skit på min blogg så därför kommer jag bara ta bort dom så både jag och andra slipper se dom. 


Konstigt

Asså, jag har fått värsta tvångstanken sen när jag kom hit. Man ser ofta sjuka människor, antingen att de har någonslags sjukdom eller stora missbildningar. Och jag vet att de inte smittas, men jag kan endå inte släppa den tanken när jag tex står i tunnelbanan och håller i räcket för att hålla i mig osv. Idag så stod det en man en meter ifrån mig och Marcus, och han hade bölder över hela hårbotten och ansiktet. Jag tyckte synd om honom för alla verkade bli äcklade av honom, men jag kunde inte komma över tanken att han kanske hållt i samma räcke som mig tidigare och så får jag den sjukdomen oxå. Jag har aldrig sett så mycket sjuka människor i mitt liv. Jag försöker undvika titta för jag blir ledsen av att se det. Men samtidigt så blir jag inte bara ledsen utan jag tittar även bort för annars vet jag att bilden av den människan kommer sätta sig i mitt huvud. Jag vet inte riktigt hur jag ska hantera detta? Man kanske härdas efter ett tag...

Aja, över till annat. Jag har fått 4 myggbett... i ansiktet. Jätteroligt. 2 i pannan, ett på kinden och ett bredvid näsan.. Ni kan ju föreställa er hur jag ser ut, och hela ansiktet klias. Helt sjukt. Hur lyckas man få 4 myggbett i ansiktet?

Jag tror taiwaneserna har blivit förälskade i oss. Igår ringde dom oss tjugo i elva på kvällen och ville att vi skulle festa med dom. Idag har vi fått två sms om att vi ska gå ut och festa med dom. HAHA, asså va? Det är läskigt..  Det var roligt att festa med dom och så, men nu är dom för på. Då är det inget roligt längre. Fast de kanske är mest förälskade i Marcus för dom tyckte ju han var så "handsome and waiting for his massage*" hahahahaha. Undra om de är vanligt bland kinesiska män att säga sånna saker till varandra? Mycket märkligt med tanke på det är förbjudet att vara gay.

Btw, idag när jag var och köpte mobil så satte vi oss på en bänk typ och fixa med simkorten och grejer, och så är det en liten unge som börjar kasta massa saker på min rygg. Han var helt galen. Han sprang runt och kastade pinnar mot en liten bebis, han spotta på en tjej som gick förbi osv. Hans föräldrar verkade inte ens vara i närheten. Men han måste haft någonslags bokstavssjukdom för hans beteende var allt annat än normalt.

*Vill bara påpeka att waiting for his massage, var ett stavfel i ett sms, inte att de ville att Marcus skulle massera dom. Men det var det som var roligt.

EDIT: HAHAHAAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHA, JAG DÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖR!!!!! Tydligen har taiwaneserna köpt "special gifts" för mig och Marcus! VEM FAN I HELVETE KÖPER EN PRESENT TILL NÅGON MAN TRÄFFAT EN GÅNG??!?! HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

MOBIIL! :)

Jaa, nu har jag äntligen fått lite kontakt med omvärlden igen. Jag har nämligen varit ute och skaffat mig en mobil. Skitful skrutten nokia, men det duger! :) Jag har även ett kines nummer nu, så om ni vill ringa mig kan ni ringa till det numret men jag har inga pengar på mobilen än så än så länge kan jag bara ta emot skype samtal, men jag ska försöka fixa pengar tills ikväll! :):)

Mitt kines nummer är; 008615210365460

Tydligen så har olika nummer, olika priser. Först fick vi se telefonnummer som kostade 500 RMB, hahah. Orka betala 500 RMB för ett telefon nummer. Skillnaden på det jag valde och dom numrena, var att de andra numrena hade de sista 3 sifforna likadana. Sjukt onödigt.

Sen vill jag bara säga,
Djannet, jag vill skiitgärna läsa din blogg, men blogspot är cencurerat här Kina, som mycket annat :( Men vi får snacka på skype eller maila så vi håller varandra uppdaterade :P

Rolig kväll

Vilken kväll det var igår. Jag och Marcus träffade några killar från Taiwan som vi började hänga med. Det var skitkul, de var iofs inte jätteduktiga på engelska så om man frågade någonting så kunde man få svar på något hela annat. Men det gick bra oftast haha. Vi var först på irländska puben och kollar på Arsenal matchen. Det var 2 engelskmän som var så jävla dryga och otrevliga mot en servitris där. Jag och Marcus blev skitförbannade på dom. Ena börja tjaffsa om att han ville ha frukost (klockan var 9 på kvällen) och att han skulle ha fried bread till det. Sen när hon inte visste vad fried bread var blev han skitsur. Åk tillbaka till England om det är så jäävla viktigt med fried bread. 

Sen gick vi till Sanlitun och de var där vi träffade killarna från Taiwan. Tydligen spelade de i något band och de hade en spelning idag på en Rock Festival och de ville att vi skulle komma och då hade vi fått åka med dom dit i deras tourbus, men vi vaknade för typ en halvtimme sen och det började vid 16.00 typ Hahaha. Senare tog vi en taxi till en klubb. As ball klubb. Nu vet jag vart alla människor tar vägen vid 02.00. hahah. 

Men jag och Marcus insåg idag att dom där killarna var nog kända i Taiwan. De hade släpp ett album, hade manager, hade en egen designer och de var i Beijing bara för spela på den där festivalen. Sen kunde dom dessutom försörja sig på sin musik. Deras band heter Coatch i varjefall, så Anna när du är i Taiwan så kanske du hör dom någongång eller nått hahah :P Jag vet inte. Nu ska jag få tummen ur röven och gå och tvätta bort mitt smink från igår och gå och äta :)



På irlänska puben



Vi och taiwaneserna






Skadad

Igår satt jag utanför hotellet och då kommer en kines gående och stirrar som fan på mig. Men jag tänker inte så mycket på det, för det är många som stirrar på än här borta. Jag ser i ögonvrån att han sätter sig ca 5 meter ifrån mig, men jag brydde mig inte. Efter någon minut så tittar jag på honom, och inser då att han sitter och stirrar på mig... och RUNKAR! Jag blev seriöst helt skadad för livet. Jag sprang in i hotellet och skrek efter Marcus. Men asså, seriöst?! Vem sätter sig sådär och runkar på en gata? Det är så jävla vidrigt...

Dagen var i varjefall bra. Jag och Marcus tog en promenad efter Houhin sjön. Så himla fint där. Det är verkligen lugnt i jämförelse med resten av Beijing. Jag kunde inte förstå att vi faktsikt var mitt i centrala Beijing när vi gick där. Senare på kvällen gick vi till Houhin bardistriketet. Vi hamnade på en nattklubb, och de roliga är att det var att det var killarna som stod och körde poledancing, och inte tjejerna. Haha, helt tvärtom. Men det var rätt underhållande. Men det började dö ut vid halv 2-2, och vi kunde verkligen inte förstå vart alla människor tog vägen för INGEN var typ kvar i det området. Så mitt och Marcus nya mission här är att ta reda på vart alla människor tar vägen, för utelivet kan omöjligen  sluta vid halv 2. Det är ju värre än Umeå...





Skylt på en toa.. Asså, e det inte meningen med en toa att faktsikt kunna skita i den? Btw, jag HATAR hålen i marken toaletterna här... Jag har ännu inte bemästrat hur man kissar på en sån än, går alltid lika dåligt...



Hutong området



Vid Houhin lake



Houhin lake



En liten bänk :)

Houhin

Ikväll så drog jag och Marcus till bar gatan här i vårat område. Houhin eller nått sånt heter det. Ligger ganska fint beläget vid vatten och sådär. Vi är så dumma att inte gått dit tidigare. Det ligger i princip bara 15 minuter i från oss och vi slipper åka tunnelbana och ta taxi hem. 

Det är verkligen lite västerlänningar här. Inte för att vi inte vill umgås med kineserna, men de kan ju ingen engelska och vi är ju faktsikt lite sugna på att träffa lite nytt folk. De västerlänningar man oftast ser här är familjer, äldre människor och äldre män med gul feber (alltså, äldre män med unga kinesiska tjejer). Lite trist faktsikt. Men men, snart får vi träffa de andra utbytes studenterna. 

Just det, så alla vet. Mitt abonnemang är nedstängt nu, så jag kan varken smsa eller ringa någon. Vet inte ens om jag kan ta emot sms. Jag ska fixa ett kinesiskt nummer så om ni vill ringa så kan ni ringa på det numret från skype så blir det inte så dyrt. Jag kommer lägga upp det numret senare när det väl är fixat.

Sen vill jag vet vad alla ni andra har för er. Eftersom jag inte har tillgång till facebook längre vill jag veta vad ni gör. 

Frans, hur går det med nollningen? Hur känns det att vara fadder?
Maria, ska du till chile eller?
Jarre, hur går det med uppsala? Hur var det i Italien?
Cicci, bajs på dig att du åker till Spanien igen. Hur löste det sig med boende?
Angelica, ska du plugga till lärare eller hur blir det? Ge mig en update! Kom hit fan.
Natta, hur går allting? går allting bra med killen? Du måste komma hit!
Mamma, vad gör du? När ska du flytta?
Pappa, vad gör du och hur går det med lägenheten?
Johan, hur går det på södertörn? Visst var det där du skulle plugga?
Erik, har du fått fritz än och känns krimilogi rätt eller?
Sara, hur är det i Umeå? Vad händer, vad gör du?
Djannet, hur känns det att åka till Trento? Är du nervös?
Anna, du måste komma till beijing. Var inte nervös för Taiwan kommer gå jättebra. Hur känns allting nu?
Gabbe, hur har du det i Danmark? har du åkt än?
Elizabeth, hur funkar allting i Huddersfield? Har du flyttat än?

Här är lite bilder från idag



I Kina är man en rich bitch hahaha :P


Okej, det blev bara en bild nu. Internet suger så hårt här så det går typ inte ladda upp några bilder. Så irriterande.

Bra dag

Idag var jag åter på svensk mark. I varjefall för några minuter. Jag kände att jag har nog fan lite hemlängtan endå, med tanke på att de bara kändes så bra att befinna sig på något som man vet tillhör Sverige och sen dessutom kunna prata svenska med någon annan än bara Marcus. Hursomhelst röstade jag för första gången i mitt liv. Jag rösta blått, men jag kan säga att jag INTE rösta på Moderaterna för riksdagen (inte SD heller för den delen som vissa tror haha).. Jag röstade med strategi om man säger så.

Sedan gick jag och Marcus för att shoppa, eller det var bara Marcus som fick shoppa för jävla bankomater ville inte ge mig pengar, så jag fick stå över den här gången. Men det kommer fler dagar. Men jag blev lite orolig för jag undrade vad för fel det var. Man brukar ju nojja lite över såna saker. Men nu när jag kolla på kontot hade jag närmade 70 000 kr. Jag bara; VAR I HELVETE KOM DOM PENGARNA IFRÅN?!? Hahaha, överlycklig blev jag. Men sen insåg jag att jag hade fått lön + pengar av pappa (Tack pappa!) + CSN som gett mig en klumpsumma för hela terminen. Men 70 000kr för 4 månader, jag kommer leva som en kung. Men jag ska försöka inte slösa. Det är bra att ha lite pengar över när jag kommer hem.  

Jag och Marcus funderade ju på att åka iväg från Beijing för vi kan ju ändå inte göra något med vårat resident permit, men som de ser ut nu så verkar vi vara rätt fast här. Vi kolla runt på lite olika sidor som sålde tåg-biljetter, men de verkar tydligen stängt ned försäljningen mellan 1 juli-15 september för det är sån stor efterfrågan på biljetter så de finns i princip inga kvar. Så vi vet inte riktigt hur vi ska göra just nu. Det är ändå 2 veckor kvar tills vi ens kan ansöka om ett resident permit. Dessutom har vi bara boende tills på lördag, men det är iofs inte det största problemet.

Valet 2010

Imorgon ska jag rösta. Tro det eller ej, men jag vet faktsikt inte vad jag kommer rösta på än. Det står mellan 2-3 partier. Jag kommer nog helt enkelt bara gå på magkänslan imorgon. :) Det enda jag vet hittitls är att jag kommer rösta blått. Jag stannar nog kvar i Kina om Mona Sahlin blir statsminister alltså....

EDIT: HAHA, nu var jag dum.. Kina är ju fan en kommunist stat.

Ändrade planer

"Spontan fråga; är det snyggt och städat som under OS eller var det bara nån tillfällighet ;)"

Asså, jag var ju inte här under OS, så det är svårt för mig att veta, men jag kan väll säga att jag tycker det är rätt rent här. Det ligger inte så mycket skit på gatorna faktsikt. Däremot så kan de ligga mycket skit bredvid papperskorgarna, men de är typ för uteliggarna plockar upp allt ur papperskorgarna när de letar efter pant.

Idag har jag och Marcus inte gjort någonting alls. Jag kunde inte sova inatt för jag har blivit förkyld så jag var så täppt i näsan så jag kunde typ inte andas. Så vi har mest segat hela dagen. Vi har börjat försöka göra lite planer nu när vi inte kan fixa något med lägenheten förrän 7 september. Så vi funderar på att åka här ifrån, till typ antingen Xi'an eller Shanghai. Annars lär vi bara ligga i det här rummet och dö. Så vi ska väl börja titta på tåg biljetter och sånt nu. Vart tycker ni vi ska åka? Shanghai eller Xi'an eller kanske en annan stad?

Beijing ftw

Hejsan!

Igår så var jag och Marcus och tittade till universitetet. Väldigt fint faktiskt. Campuset var fint, men byggnaderna, not so much. Jag fattar inte varför de envisas med att sätta ventilationstrummorna UTANPÅ byggnaderna.. förstör hela fasaden ju. Men men. Chinese people will always be chinese people hehe. Sedan så gick vi och kollade i ett shopping center och titta på lite kläder. Jag köpte en tröja från Zara för 50 RMB. Jättefin!

Idag så sov vi mest av dagen och sen åkte vi in till Zhong Guan Cun (eller vad det nu heter) för att reparera min data. Det gick huuur smidigt som helst. Zhong guan cun är typ som elektronik distriktet så det var väldigt lätt att hitta. Men självklart sved det lite grann när jag var tvungen att punga ut 785 RMB för det, men de behövde tydligen byta ut hela skärmen. Jag trodde bara grafikkortet hade gått. Juste vi gick och åt innan, och tro det eller ej, men vi fick gafflar att äta med. Det var så roligt för kineserna bordet framför oss tyckte det var jätteintressant att titta på hur man åt med en gaffel så de glodde som fan. HAHA, men blir alltid uttittad här. Jag insåg en rätt rolig sak och den saken är att jag faktiskt är invandrare just nu. Det är rätt roligt. Jag försöker ta seden dit jag kommer och uppenbarligen har kineser ingenting som kallas kö-system så det är bara att tränga sig hela tiden. Samma sak i tunnelbanan, det gäller att tränga sig ut, oavsett om någon ramlar eller inte. Prio ett är att ta sig ut, sekundärt är hur andra mår haha. Det är roligt. Det är lite av en utmaning att ta sig ur tunnelbanan under rusningstiden.

Sedan åt vi hotpot. Det var så roligt för vi trodde vi gick in på pizza hut men sen kom tusen kineser och tvinga in oss i en hiss med menyer och allting, så vi insåg att vi hade inte riktigt hamnat på pizza hut. Men jävlar vad starkt det var. Både jag och Marcus nästan svettades och grät för de var så starkt. Jag nös ett flertal gånger för det var så starkt. Men annars var det gott. Sedan tog vi en tur till Salitun, det är typ bar distriktet i Beijing. Nästan alla västerlänningar slutar upp där. Men det var hur dyrt som helst. Värre en svenska priser. De tog 80 RMB för en 500 ml öl. 80 RMB?! Helt galet. 

Kvällen sluta med att jag ville äta lite olika spett från gatan. Fanns mycket konstiga saker, typ som silkesmaskar och get penis. Jag åt grillade musslor, kyckling, lamm, duva och get snorre. Var tvungen att prova haha. Get penisen smakade bra, fast konsistensen var inte så god. Tänk typ bläckfisk fast mycket segare. Dessutom var den rosa.. Bluähhh. Men jag åt halva. Duvan var jättegod. Inte så fräsht bara med tanke på att huvudet och det var kvar men lätt att jag äter det igen. Jättegott. Jag var lite sugen att prova silkesmaskarna, men jag kände mig inte riktigt redo (jag hade helt enkelt inte druckit tillräckligt med öl alltså hahaha). Men det får bli en annan gång. 

Här kommer lite bilder från de 2 senaste dagarna i varje fall.



Här äter vi hotpot, inte den starka som vi åt idag dock. Det här var jättegott men jag ser fett butter ut av någon anledning.



Beijing



Vi tänkte besöka Tian'amen Square, men det gick inte så bra. Det stängde när vi kom, så var var aldrig på Tian'amen Square men vi såg det i varje fall. Här är min nya tröja som jag köpte från Zara föressten. Men bilden ger den inte riktigt rättvisa om jag ska vara ärlig.



Den starka hotpoten... Kanske syns haha.


Moijito 20 RMB = 20 kr



Jag och Marcus när jag äter spett.



Mmmm, get kuk är sååå gooottt.. Verkligen!!! Fy fan... haha.



Duva eller vad det nu jag åt var gott :) Fast lite äckligt att huvudet satt kvar...

Btw, fick nyss veta att jag inte kan söka resident permit förrän 7 september!!!! Asså vaa?! Det är fan hur längesomhelst tills dess... Åhhhh, tack så jävla mycket att ni berättade att ni hade sommarstängt era jävla idioter. Less jag bliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiir!!! Jätteroligt.


Slapp shoppingdag

Hejsan alla!

Det var egentligen meningen att ett video klipp skulle komma upp här, men det verkar inte kommit. Hursomhelst, igår var en låååång dag. Det första vi gjorde när vi kom till hostelt var att bara dumpa väskorna för att sen gå och leta efter the municipal burea här i Beijing för att få ett resident permit. Men jag och Marcus är inte så duktiga på att hitta saker (i alla städer vi varit i så har vi alltid haft problem med att hitta, jättekonstigt) så vi kom aldrig dit. Det spöregna igår dessutom så vi var helt genomblöta när vi gav upp.

Vi bestämde oss för att äta lite. Första måltiden i Kina. Otroligt lyckat. Vi fick en wok med fiskben. Jag var så jävla hungrig så jag åt ju det, men Marcus vägrade. Men det var inte så jätteäckligt, jobbigt med alla benen bara. hahah.

På kvällen begav vi oss till en Irish Pub och kolla på Arsenal matchen. Jag drack min första Guinness och åt pepperoni pizza. Men det var en kul kväll.

Idag så vaknade jag vid halv 4 ungefär. Både jag och Marcus var lite trötta i huvudet så vi bestämde oss bara att ta en shoppingrunda i Yashow. Yashow är ett köpcenter på 4 våningar med bara kläder. Jag köpte en väska och ett par shorts. Jag hatar att pruta, men det måste man göra här i Kina så det gick inte superbra, men helt okej för att vara första gången. Jag fick både väskan och shortsen för mindre än hälften av det ursprungliga priset. Men man känner sig verkligen snål. Men det var ändå lite roligt. Jag vet egentligen inte om man får göra som jag gjorde, men när jag skulle köpa shortsen så ville hon ha 260 yuan för dom, men då ljög jag och sa att jag kunde få dom för 200 yuan i Sverige. Jag tror hon oxå fattar att jag ljög men hon kunde ju inte direkt säga något emot. ^^hahah. Det slutade med at jag fick pröjsa 140 yuan för dom. Jag hade säkert kunnat fått de för 100, men som sagt, jag är inte så duktig (än).

Ikväll ska vi bara chilla. Vi har massvis att göra imorgon. Fixa resident permit, lämna in min dator, kolla in skolan osv. Men de ska bli skönt att få det gjort.

Här kommer lite bilder från idag :)













Min shopping hahah, inte världens bästa bild men jag pallar inte stå och posa som en idiot.


Sen är det bara en sak till jag vill säga; Frans, du är världens bästa. Jag älskar dig så mkt! :) Jag längtar verkligen tills du kommer hit <3

Bilder från första dagen i Beijing

Här kommer lite bilder från min och Marcus första dag här i Beijing. By the way så kommer jag sluta räkna dagarna nu eftersom jag kommer bo här i Beijing i 5 månader. Men allting postas i Beijing kategorin så om ni inte hänger med så ligger allting i ordning där :)




En glad och sminkad Madeleine, första gången på 2 veckor xD.



Min första egna Guiness xD.



Marcus 5000 0003:dje Guiness xD haha



Höhöhö



Arsenal vann med 6-0 xD. Glaaad Marcus.



Asså va?? Kiwi smak?? På chips?!?! Kineser är konstiga... Just for the record så är de skitäckliga hahah.

Dag 13. Mongoliet.

Som sagt, jag blev ju utelåst från rummet så i natt har jag inte sovit någonting. Både min data och min mobil var döda ( min data gick dessutom sönder.. Vart tog mitt flyt ivägen??) så jag underhållde mig själv med en tysk skönlittärer bok.

Hursomhelst var jag och Marcus jätteglada över att få lämna Ulan Bator. Vi hade blivit riktigt trötta på staden.

Nu har vi kommit fram till kinesiska tullen. Det kändes lagomt bra när man hade lämnat ifrån sig sitt pass till tullkontrollen och precis därefter så började tåget åka iväg från stationen. Vi hamnade nästan i Mongoliet igen. Så långt åkte vi.

Jag längtar verkligen efter att få komma till Peking. Det är ju den staden som är mest spännande eftersom det är ju ändå den staden jag ska flytta till.

Vi dela kupé med 2 italienare. Shit, asså.. de är riktigta hardcore killar. Bear Grylls, släng dig i väggen. De hade varit i Mongoliet i 3 veckor och de hade åkt runt hela Mongoliet i en jeep. De hade åkt runt i bl a Gobi öken i 3 dagar helt själva. Ingen guide, ingenting. Sen fastnade bilen och så stod de där helt själva mitt ute i öknen. Jag blev faktsikt väldigt imponerad. Verkligen en ball resa.

När vi berättade att vi varit i Moskva och åkt transsibirska sa den ena italiernan att de var en av hans drömresor. Det kändes kul att höra något sådant. De kändes som man har gjort något speciellt i sitt liv.

Men jag tror inte vem som helst åker transsibiriska. Alla människor man träffar här har någonting spännande att berätta. Och eftersom jag är här oxå, känns det som någonstans att jag med har någonting spännande att berätta.


Dag 12. Mongoliet.

Jag gick ut från rummet för att skypa med Frans. Sen blev jag utelåst. Jätteroligt!

Btw, jag kommer inte kunna blogga något under fredagen eftersom jag sitter på tåget då. Men jag ska försöka hitta något internet café, så jag kan blogga lite på lördagen i varje fall! Ha det så bra allihoppa!

Dag 12. Mongoliet - Video.




I början skrattade jag åt den här skylten. Men nu jag skrattar inte längre.




Ursäkta att jag ser ut som fan. Men jag har inte pallat duscha eftersom det inte finns något varm vatten här ahaha.

För att för enkla läsningen

Eftersom alla inlägg kom nu på en och samma gång så har jag lagt alla inlägg i olika kategorier. Så om ni vill läsa från början kan ni trycka på kategori ”Moskva” som finns på högra sidan. Efter det är det kategori ”Tåget” och sen ”Mongoliet” och efter det blir det ju såklart ”Peking”.

Dag 11. Mongoliet.

Idag har jag och Marcus gjort absolut ingenting. Enda gången vi gick ut var när vi skulle äta pizza. Det regnar och det är kallt som fan, så vi orkar inte gå ut, speciellt inte nu när vi inte ens har något kvar att se kvar. Så vi bestämde oss för att stanna inne och göra lite nödvändiga saker som tvätta kläder, googla saker om kina (nu medan vi kan) om bl a hur man skaffar ett resident permit osv. 

Sen har jag suttit nu ett x antal timmar för att lägga upp alla inläggen här på bloggen. Med det här katastrof internet så har det inte varit lätt men jag klara det ^^. 

Jag ångrar lite grann att jag var här åtminstone en dag mindre och kanske lagt en extra dag i Moskva. Men sånt är ju alltid svårt att veta innan man åker. Jag litade ju på dom på resebyrån. Men men, jag ska inte klaga. Jag är glad över att få vara här. Men det ska bli så himla skönt att få åka till Peking där det är VARMT! Åhh, vad jag saknar värme just nu. Vi har ju inte ens varmt vatten här så jag har fortfarande inte duschat och jag tror jag inte kommer för det förrän jag kommer till Peking. Jag klarar verkligen inte av att duscha kallt.

Mongolerna är så roliga. Asså, de tutar hela tiden. Om det står bilar och väntar på att det ska bli grönt så de kan åka så står de och tutar medan. Haha, som de vore värsta bilkön liksom! De tutar i så onödiga lägen hela tiden. Jag tror det går lite grann på "Jag tutar, alltså finns jag" hahah. Existents-behov eller vadå? hahah.


Vi hitta en gubbe i bergen häromdagen



Random bild bara :)


Dag 10. Mongoliet.

Inatt fick jag bara 2 timmars sömn. Jag hade dessutom magkatarr större delen av dagen pga igår. Men utöver det så hade jag en bra dag.

Idag så var vi iväg till naturhistoriska museet här för tydligen så skulle de ha ett riktigt Tynnosaurius (?) Rex skelett som hade hittas i Gobi öknen här i Mongoliet. Men när vi kom dit så frågade vi om det verkligen var ett äkta skelett. Men såklart var de ju inte det, det var plast som hade gjutits (?) efter det riktigt skelettet så man skulle kunna sätta ihop och ställa skelettet upp. Men det var endå kul att titta på. Fanns mycket annat intressant om dinosaurier och andra djur.

Sedan åkte vi taxi till vinterpalatset. Att åka taxi här i Mongoliet är en väldigt speciell grej. Det finns typ inga riktiga taxi bilar, så vem som helst får agera som taxi. Med andra ord så måste man lifta. Men det var en bil som stannade för oss, men det fanns bara plats för oss i baksätet, men det var inga problem enligt dom. Så vi alla blev helt mos där bak. Det roliga var att vi åkte dessutom förbi en polis, men han brydde sig inte ens. Trafiken är verkligen galen. Det finns inte ens säkerhetsbälten i bilarna. Men jag måste ändå säga att jag kände mig mer trygg i bilen än att behöva gå och korsa massa gator med tanke på gårdagens upplevelse.

Vinterpalatset var olika tempel och i varje tempel fanns det olika statyer och grejer. Förr, under Ching is Khaan tiden, så var varje tempel som ett rum typ verkade det som. Ett tempel var ett bibliotek till exempel. Men jag vet inte riktigt om det stämmer, för jag orkade inte läsa så mycket på skyltarna pga magkatarren. Men det var rolig att se.

Nu på kvällen har vi inte gjort något speciellt. Vi skulle egentligen åkt ut till ett ryskt observatorium och titta på stjärnorna, men det var molnigt så det blev inte av. Men vi åt på en koreansk resturang, och helt plötsligt blev det värsta stormen. Det började blixtra och regna hur mycket som helst, ett billarm gick t o m pga regnet haha. Efter det gick vi bara till hostelet och så tittade vi på en film. Väldigt lugnt kväll med andra ord.



Skelettet



Sofia och en jätte-gam!



Ett av templerna på vinterpalatset. Haha, alla tempel ser likadana ut!



Utsiktsbild över Ulan Bator



Vi hitta en del roliga/underliga skyltar här. Här är två som vi hittat:




Dag 9. Mongoliet.

På morgonen åkte vi tillbaka in till Ulan Bator. På vägen såg vi vilda kameler som stod och åt från ett träd. Jag tyckte de var fett random.

Men man märker verkligen att det är fattigt här. Förorten till Ulan Bator ser ut som slummen i Afrika i princip. Plåtskjul och lerigt. Det enda som saknas är de flådda djuren typ. Men inne i Ulan Bator är det bättre, fast kanske inte så vackert direkt.

Hostelet här är helt okej. Förutom att under 10 dagar är hela staden utan varm vatten… Asså va? Hur kan en hel stad vara utan varm vatten? Vi fick i varje fall eget rum som vi kan låsa, vilket är nice för då slipper vi ta med oss våra värdesaker som datorer och grejer när vi är ute på stan.

Vi träffade sedan på Thomas och Sofia så vi bestämde oss för att äta lunch tillsammans. Vi gick till ställe där de serverade hot pot. Hot pot är rätt där man får in en kokande buljong och olika råa grönsaker och rått kött. Du bestämer själv vad du vill ha för ingredienser typ. Och sedan får du koka maten själv. Jättegott faktiskt.

Under dagen så började jag och Marcus utforska staden. Vi gick till det stora torget där bland annat  regeringshuset ligger. Regeringshuset är verkligen imponerande. Det är jättestor och i mitten av byggnaden är det en fet staty på Chings Khaan. Senare gick vi till ett mask-museum. Alltså inte maskar som lever, utan maskar som man har på sig. Mask museet bestod av olika original tempel och inuti templen fanns utställningen. Verkligen jätteballt. Fanns många fina Buddhas och olika mongoliska masker.

Sen var det ju såklart givet att vi var prova Mongolian Barbeque i Mongoliet. Så på kvällen gick jag, Marcus, Sofia och Thomas dit för att äta. Självklart var ju varenda västerlänning där. Värsta turisthålan. Men maten var god. Det var ungefär exakt som hemma. Men det var världens otrevligaste bartender där. Fy fan alltså. Jag skulle beställa dricka, och Thomas och Sofia hade precis fått beställa så de stod i baren. Så medan hon häller upp deras öl så står ju jag såklart och väntar tills hon är färdig så jag kan beställa vad jag ska ha. Men när hon är klar, vad gör hon då? Jo, hon ignorera mig total och ställer sig och börja diska. Jag bara; Asså, va?!. Thomas och Sofia berätta att hon varit lika ignorant mot dom också. Men så kommer det en servitör, så vi ber om att få en Heineiken. Och han säger: Ja, visst visst. Gillade ni maten? Sen så börja han snacka med tjejen som diska och sen så bara drog han. Jag blev sjukt irriterad… Det tog 10 minuter innan jag fick min dricka, och då var jag den enda i kö liksom.

Men det läskigaste hände när vi skulle gå tillbaka till hostelet. Vi skulle gå över en 4-filig gata, så vi stod och vänta på grönt. När det är grönt så står bilarna stilla i 3 av filerna medan en var tom. Trodde jag. Jag började gå över gatan och så hör jag typ en bil tvärbromsa och så tittar jag åt sidan och då ser jag en stor, jävla stadsjeep en halvmeter ifrån mig. Av något under hann jag precis hoppa undan (haha, fick höra att jag gjorde typ värsta matrix-grejen) och jag blev inte ens nuddad av bilen. Men grejen var att bilen körde så sjukt snabbt så när han väl hade fått stopp på bilen så var ju den en ganska lång bit ifrån där jag hade stått på gatan. Så om jag hade upptäckt bilen bara en sekund senare så hade jag antagligen inte levt nu. Hur läskigt som helst. Det var ju lite klumpigt av mig att inte kolla riktigt ordentligt innan jag gick över, men det är ett misstag som jag aldrig mer gör om. Jag hade jätteproblem att somna på kvällen efter det. Det var värsta traumatiska upplevelsen för mig haha. Varje gång jag blundade så såg jag bilen framför mig, hur nära den var på att köra in i mig. Det var verkligen en downer för jag fick världens hemlängtan. Jag mådde verkligen piss.





Här sitter vi och ska äta Hot Pot



Marcus på det stora torget i Ulan Bator



Regeringshuset



Chingis Khaan statyn i mitten av regeringshuset.





Mask-museet. Tidigare fanns det massor av sånna här tempel i Mongoliet, men självklart kom kommunist Sovjet och rev alla och byggde upp massa fula betong hus istället. Dessutom så stal de en jättebuddah från mongolerna och satte den i St. Petersburg. Den finns där fortfarande.



En mask



Jag och Marcus gick in på ett Tourist Information Center för att få en karta över Ulan Bator. Då fick vi en tidning som var full av reklam för olika resturanger osv. Men reklamen för deras inhemsk flyg verkar gått lite snett...?


Dag 8. Mongoliet.

När vi kom fram till Ulan Bator åkte jag och Marcus direkt till Terelj nationalpark. Vi var sjukt otaggade för vi längtade mest efter en säng och en dusch. Men vilken lycka det var när det visade sig att de hade en dusch vi kunde låna och att vi fick bestämma själva när vi ville börja åka och titta på saker. Asså, människorna här behandlar en som en kung här. Det var en liten dam som satte på duscharna åt oss och hon satte även på mig mina skor och knöt dom när jag hade duschat färdigt. Efter det sov vi i ungefär 2 timmar och efter det bjöds det på en 3-rätters lunch. Tyvärr har jag lite svårt att äta, dels för att jag är magsjuk, dels för att min magsäck är mini efter tågresan. Det känns som de tar lite illa upp av att jag inte äter så mycket.

Senare på dagen gick vi till en nomadfamilj, där vi blev bjudna på deras typiska mjölkprodukter. Nasty shit säger jag bara. Våran guide berätta om nomaderna och hur de levde. Väldigt intressant faktsikt. Efter det så red vi på stäppen i ungefär en timme. Alltså, naturen här är så himla vacker. Det är nästan som man blir lite sugen på att skaffa sig ett litet hus här och köpa lite hästar. Sedan fick vi se ”the turtle rock”. Det är en jättestor sten/berg som har formats till en sköldpadda på naturlig väg. Vi klättrade upp i sköldpaddan till en ”utsiktsplats” eller hur man nu ska förklara det.

Sedan bjöds det på en 3 rätters middag som bestod av traditionell mongolisk mat. Först fick vi en kall sallad bestående av kött och lite grönsaker. Huvudrätten var stora dumplings och som efterrätt fick vi en kaka som var fylld av äpple,kanel, russing och nötter. Det var rätt gott. Vår guide berätta att mongolisk mat oftast består av kött och mjöl. De äter även kött och sånt till frukost. Jag kan faktiskt säga att jag förstår varför de gör det. Det är mycket godare med lagat mat på morgonen än en torr macka. Fast jag fattar ju själv att det inte riktigt är av den anledningen de äter kött till frukost men ändå haha.

Imorgon efter frukosten så åker vi in till Ulan Bator igen. Speciell stad asså. Det bor 1,1 miljon människor i staden, alltså lika mycket som i Stockholm. Men de har ingen tunnelbana och det går kossor över vägarna. Trots att staden är typ bland de fulaste jag sett (om inte den fulaste), så är den fortfarande en av de intressantaste städerna jag ska besöka.



På vägen till Terelj nationalpark så stannade vi vid ett shaman altare. Så här går jag och kastar sten på den för att önska att vår resa går bra.





Här bodde vi. 



Jag och vår guide i ett ger-tält. Det är i sånna nomaderna bor i. Här äter vi äcklig yogurt.





Sköldpaddan



Här är utsiktsplatsen vi klättra upp i. Och Marcus såklart :)







Dag 6-7. Fortfarande på tåget.

Jag kan inte påstå att jag är uttråkad, men man blir otroligt avkopplad. Men framförallt förslappad. Allting känns som en ansträngning. Det man gör mest är sover, äter och dricker. Våra dagar brukar börja efter första ölen. Det jag reser med brukar skoja om att jag sover så mycket att jag egentligen inte kan säga att jag åkt transsibiriska.

Men vi har väldigt roligt när dagen börja komma igång. Vi har roligt ihop.

Det sköna här på tåget är att det är inte som tiden existerar. Vi sover när vi är trötta, vi äter när vi är hungriga etc. Vi är dessutom helt isolerade från omvärlden. Jag vet inte alls vad som händer runt om i världen. Hela USA skulle kunnat gå under utan att jag vetat om det. Skrämmade och skönt på samma gång.

Idag har vi passerat den ryska gränsen in till Mongoliet. På ryska gränsen tog de våra pass och vi fick inte tillbaka dom exakt innan tåget skulle gå. Jag var lite små orolig för att tåget skulle hinna åka iväg. Men det var ju såklart i onödan.

Det känns så overkligt att vi ska kliva av det här tåget och börja göra saker.

När vi var vid den mongoliska tullen kom en av konduktörerna till vår kupé och försökte kränga bira till oss. Hahah, i tullen bland all militär liksom. Men han skulle ha 100 rubel för en öl och den gubben går v inte på igen. Vi köpte tidigare av honom och då försökte vi pruta till 50 rubel per öl men han var stenhård. Men vi tänkte typ att 25 kr för en starköl på 60cl var okej, men när vi kom till rummet upptäckte vi att de var folköl. Fool me once, shame on you. Fool me twice, shame on me helt enkelt.

Btw, jag har blivit magsjuk. Känns riktigt kul att åka ut på steppen om 7 timmar. Wish me luck!



Haha, Thomas smygfota mig medan jag sov ^^



Vårat lilla näste hahah. Nudlar överallt. Bw, såhär ser man ut när man inte duschat på typ en vecka. Men jag var glad endå!



Konduktörerna för vår vagn.



Militären vid mongoliska tullen.



Vi åkte förbi Bajkal sjön.



Dag 5. På tåget.

Efter gårdagen så sov jag väldigt bra. Nu har det blivit svalare. Linne och shorts är lite för lite kläder när man befinner sig i Sibirien ^^.

Konduktörerna har gått förbi flera gånger idag och kollat in i vår kupé. Har de möjligtvis lite cravings efter orm-vodka…? Hahah.

Jag tycker om att vara här på tåget. Jag har jätteroligt här. Det är lite mysigt att kura ihop sig och titta ut genom fönstret medan man äter lite nudlar. Man störs inte heller av sin dåliga hygien. Men känner inte ens att man stinker eller att andra gör det.



Ryska landsbygden



Lite natur.


Dag 4. På tåget.

Natten gick bra. Måste säga att tåget är fan mycket bättre än hostelet. Det kanske var bra att vi börja på botten när det kommer till boende med tanke på att man faktiskt tycker tåget ändå är rätt nice.

Just nu sitter jag och lyssnar på musik och blickar ut mot den ryska landsbygden och allting känns så surrealistiskt. Det gör inget att hela den hygieniska delen har försvunnit ur mitt liv, för allting känns så ballt. Upplevelsen är mycket större än någon jävla dusch eller toa-papper (även om det vore väldigt nice att ha det, men sånt löser man ju alltid på ett eller annat sätt).

(Skrivet senare på kvällen)

På kvällen spårade det hela lite granna. Vi satte oss i restaurang vagnen och drack lite öl och spelade kort. Efter några öl kommer jag med förslaget att vi ska beställa in lite drinkar. Thomas går till baren för att fråga om en drinklista. Men det hela slutade med att vi köpte en vodka – med en död orm i.

Väl på rummet så bestämde vi oss för att prova, så jag, Thomas och Sofia tog varsin shot som vi senare sköljde ned med en flaska vodka. Vi hade ju inget groggvirke så vi fick ju dricka det ”russian style”. Jag brukar vanligtvis ha stora problem med att dricka vodka rent, men rysk vodka är inte så dum den. Sen fick jag ju för mig att jag skulle bjuda alla på öl. På vägen till restaurang vagnen träffar jag på en tysk kille som berätta att konduktörerna brukar sälja sin privata öl fast mycket billigare. Så vi gick runt och fråga konduktörerna och till slut fick vi det vi var ute efter – och tysken betala. Haha, det var nog rätt bra det för annars lär jag varit kort om cash just nu.

När vi kom tillbaka på rummet så börja den där tysken snacka om hur enkelt det var att spränga flygplan och förklara detaljerat hur man skulle gå till väga. Konstig kille, så när han gick för att röka, stängde vi vår kupé dörr och låste.

Hahah, just det. Jag gav konduktören en stor shot av orm vodkan. Han trodde först den var till oss typ men när han insåg att den var till honom så tvingade stackaren i sig den, för det är oartigt att tacka nej om man bjuds på något enligt kineser. Hahah, efter det så skickade han iväg oss, han gav oss varsin kopp också av någon anledning…? Men han kom senare till vår kupé och började spana in vad vi hade för dricka och av hans läten verkade han tycka att det var good stuff vi hade.



Thomas och Sofia.



Orm-vodkans förpackning. Rätt fin alltså.



Orm-vodkan. Det låg massa annat skit i den oxå förutom ormen. Typ svampar och grejer.



Jag och orm-vodkan. Jag e sjukt nöjd haha.



Såhär glad blir man efter att ha druckit lite orm-vodkan. Eller det kanske var svamparna i den som gjorde jobbet? ^^ hhöhöh



Jag och sofia

 


Rundtur i tåget.




Tyvärr hör man lite dåligt vad jag säger i början, men det blir bättre sen.

Dag 3. Moskva

Vi (eller det var snarare jag) fick för oss att tåget gick 14.00, men det gick inte förrän 21.35. Eller mer precis ca 21.35. Haha, vad är det för tid?

Vi fick i varje fall en extra dag i Moskva, och vi bestämde oss för att besöka Moskvas universitet och något kloster. Men det gick inte så bra för vi fick inte se något. Vi hittade aldrig klostret och vi hittade något som liknade universitetet. Vi trodde först att det var universitet för byggnaden såg EXAKT likadan ut men omgivningen var helt annorlunda så vi insåg att det måste vart fel. Men vi fick en trevlig dag på stan i varje fall. Vi såg mer av Moskva än bara sevärdheterna liksom.

Vi hälsade på de andra svenskarna idag. De verkade trevliga. Det var en kille och en tjej i typ min och Marcus ålder.

Jag måste bara berätta om ryssarna. Det är trevliga och så MEN de kan verkligen inte klä sig. Jag såg en tjej häromdagen. Hon hade vit tränings-bh (såg i varje fall ut som en sånn), vita byxor som såg ut som savannbyxor som gick upp till naveln typ. Jag dog. Och killarna har de konstigaste frisyrerna, typ kort hår med långt nackhår eller en liten lugg eller ibland båda två samtidigt. Ryssar är lite speciella. Det roliga är att ryssarna tror att både jag och Marcus också är ryssar så jag har inte riktigt bestämt mig för om jag ska ta det som en komplimang eller inte.

Hursomhelst har jag börja gilla Moskva riktigt mycket. Vill lätt åka hit igen. Idag hade röken lagt sig så det var mycket lättare att andas ute. Det var även något svalare idag, men det är fortfarande galet varmt.

Tåget är rätt sunkigt. Ingen dusch, inget toa-papper och ingen tvål. Men vi hamna i somma kupé som de 2 svenskarna från hotellet. Riktigt roliga alltså. Jag har skrattat så mycket ikväll. Vi drack lite vin och de berättade om sina rese-upplevelser. Thomas som en av dom hette, berätta om när han var i Rumänien. Flygplatsen låg i en villa typ och gate:arna var i form av altandörrar och alla sålde rödlök över allt. På landsbygden använde de fortfarande häst och vagn. Jag är glad över att ha hamnat i samma kupé som dom. Orkat haft någon svettig ryss där.



Det vi trodde var universitetet. Fin byggnad i varje fall. Vi fick veta att tydligen hade Stalin byggt 7 byggnader som såg exakt likadana ut som kallades för de 7 systrarna eller nått liknade. Kan ha varit de 7 stjärnorna. Jag vet inte ärligt.



Bilarna parkera lite hursomhelst.



Jag köpte ruski buski docka :)



Jag på tåget.



Transsibiriska tåget. Vi fick åka med det kinesiska tåget. Det ska tydligen vara betydligt mycket fräshare än det ryska.


Dag 2. Fortsättning Moskva

Sedan åkte vi till tåg stationen bara så vi har ett hum om hur vi ska ta oss dit så vi inte virrar bort oss själva i tunnelbanan. Jag förväntade mig att tåg stationen skulle vara stor och pampig precis som allting annat här, men jag hade verkligen fel. Riktigt sunkigt.

Vi har precis varit på Hard Rock Café Moscow och käkat hamburgare och druckit lite bira, riktigt nice. Men jag undrar hur jag kommer må imorgon när jag vaknar för jag vakna ju bakis imorse och då hade jag ju druckit ingenting….?



Vi landar i ett rökigt Moskva




Dags att be ge sig ut på stan. Masken på!



Moskvas tunnelbana



Jag på röda torget. Ser ni hur rökigt det är?



Vasilj (?) palatset. Vet inte riktigt hur de stavas.



Jag i Kreml



Vårt hostel haha.



En annan sexig bild på hostelet.

 


Måste bara visa

Alltså, Maria skicka nyss det här klippet till mig. Jag garva så jag grät, så jag var bara tvungen att lägga upp det här!



Dag 2 i Moskva.

Efter att ha sovit jävligt kasst i natt vaknar jag bakis. Jag är bakis utan att ens ha druckit. Måste berott på att värmen gjort mig uttorkad och dålig sömn. Känner mig as äcklig, fettigt hår och allting så jag kravlar mig upp ur sängen och klär på mig. Sen gick jag och tvätta håret och ansiktet i handfatet. Orkade inte ställa mig i duschen utan badtofflor, vill inte få fotvårtor.

Vi drog till donken för att äta frukost. Alltså, donken är våran räddning. De har AC så man kan andas normalt där.

Efter frukosten satte vi på oss skyddsmaskerna och begav oss ut mot Kreml. VI bestämde oss för att ta tunnelbanan dit, eftersom tunnelbanan skulle vara en sevärdhet i sig själv. Och jag säger bara WOW. Jag har aldrig sett så pampig tunnelbana i hela mit liv. Kupoler, stora ljuskronor, marmorpelare, you name it. Men det är sjukt krångligt att åka tunnelbana tills jag förstått systemet. Det tog oss 1 och en halv timme att åka 2 stationer (fail på oss haha). Men INGET är textat på engelska. Men grejen var att vi skulle åka en station och sen byta för att åka en till. Så vi hoppar av vid stationen som vi skulle byta vid och traskar iväg till perrongen där andra tåget går. Vi hoppar på tåget och åker en station, and guess what?. När vi kliver av tåget är vi på samma station som vi kom ifrån. Jag började undra om det var ett dåligt skämt eller något. Men vi insåg sen hur det funkade men jag orkar inte gå in på det nu.

Men mycket är omständigt här eftersom ingenting är skyltat på engelska så det tar jättelångtid när man ska göra något för första gången. Så om ni åker hit, var beredda på det. Tro mig, det är t o m omständigt att gå över en gata här. Det är bilisternas trafik so to speak.

Anyways, Moskva är helt jävla awesome. Skitball stad. Röda torget och Kreml är hur nice som helst. Ryssarna är trevligt (iaf majoriteten), jättefina byggnader och mycket historia.

Det är sjukt synd bara att det är så varmt och rökigt för man blir lätt matt och ofokuserad. Men jag åker gärna hit igen. 

Efter stan drog vi hem och sov och sedan ringde vi någon ryss angående våra tågbiljetter. Och nu fick vi veta att tydligen ska 2 andra svenska ta samma tåg så vi hoppas på att de är sköna så vi kan hänga med dom.

(Hinner inte skriva mer måste till tåget... fortsättning på dag 2 kommer sen och resten av tiden hahah)

Greetings from Moscow

(jag har skrivit ned allting i en bok som jag skriver in här i efterhand bara så ni vet. Och forsätt kommentera, blir ibland att jag kan komma in på internet och hinner läsa era kommentarer men hinner dö innan jag är klar med inläggen)
Dag 1.
Idag har jag sagt hejdå till mina vänner, mina föräldrar och Frans. Jag är otroligt dålig på att säga hejdå, jag är ett jävla cry baby när det kommer till sådana saker. 

Hursomhelst, flyget gick hur bra som helst. Det var mitt minsta problem idag. När vi väl kommit till Moskvas flygplats så kommer inte våran transfer till vårat hostel. Sjukt trötta ringer vi BaS international som bokat vår resa och talar om vad som hänt (eller, snarare vad som inte händer). Jag kan ju tillägga att vi väntat i lite mer än en timme då. Det som händer sedan är att vi får ta en taxi till vårt hostel och redan då visste jag att vi skulle bli lurade på pengar. Så det kommer fram en taxi gubbe och frågar om vi vill ha skjuts. Självklart tackar vi ja (vi hade ju inte direkt något annat val). Väl inne i taxin inser vi att vi hamnat i en svart taxi. Jag började nojja sönder (ni vet hur jag är). Jag börja tänka dåliga tankar ex. att "taxi"-killen hörde till ryska maffian och han skulle köra oss till en gränd och råna oss, eller ännu värre, kidnappa oss och kräva cash av våra föräldrar för att släppa oss. Han uppförde sig jävligt mysko alltså, han stannade till på random ställen medan han pratade arg på ryska i telefonen, vilket bara bekräftade min nojja. I min värld blev han så klart lack på sina maffia polare som inte var i tid för att råna oss. Men i slutändan gick allting bra förutom att taxi resan gick på 5000 rubel, vilket motsvarar ungefär 1150 SEK.

Vårt hostel ligger väldigt centralt, precis på en bakgata till Gamla Arbat. Men vilken chock vi fick när vi kom. Det är as sunkigt, och när vi blev visade till vårat rum av receptionisten så ligger det 2 avdäckade tjejer i vårat rum varav en som inte ens bodde där. Jag och Marcus satte oss på min säng och skratta lite uppgivet och undrade vad fan vi gett oss in på (glöm inte nu att det är värme rekord i Moskva så det är närmare 40 grader på kvällarna vilket gjorde att rummet kändes som en bastu, plus att det är rök i hela staden så det är jättejobbigt att andas, minsta ansträning känns som man ska få astma anfall).

Vi klarade inte att vara kvar på rummet så vi bestämde oss för att bege oss ut och kolla området. Trots att det är söndag kväll var det sjukt mycket liv ut. Me like. Vi bestämde oss för att sätta oss på en kinesisk/japansk snabbmats resturang för att äta lite. Det var nu vi upptäckte att ingen kunde engelska. Men det är skitsamma, vi satt mest tysta p.g.a chocken och för vi var överväldigade av dagens upplevelser.

Efter det satte vi oss på Starbucks och börja planera vad vi skulle göra inför morgondagen. Vi blev lite mer taggade och bestämde oss för att gå omkring lite grann i området för att försöka lokalisera oss (ärligt, vi visste inte alls vart vi befann oss. Vi kände oss lite utelämnade). 

När vi kom tillbaka till hotellet blev det som ett slag i magen. Vi insåg att vi inte kommer komma hem förrän nästa år. Vi var trötta och utmattade av värmen vi kunde in heller sova p.g.a den. Vi bara satt och sjönk djupare in i våran tankar och blev allmänt depp. Marcus titta på mig och frågade; "Räckte det inte att bara flytta till Peking?" Och i den stunden fick jag känslan "vad fan gör jag här?"...

Vi ses.

Mamma, Pappa, Jasmine Hammam, Cecilia Eddin, Maria Benis, Angelica Gardner, Natalie Domenech Becedas, Johan Ljungberg, Erik Pleijel, Anna Nejati, Sara Blomberg, Djannet Berendji, Gabriel Henderson och Frans Beckman.

Jag kommer sakna er!



Glöm inte adda mig på skype; Madeleine980. Om ni inte har skype så får ni skaffa era töntar ;);) Och maila mig med; [email protected]

Nu drar jag, ses!

Så jävla typiskt va?

"Tung smog kramar Moskva till följd av brandkatastrofen i de ryska skogarna. Regeringen har även varnat för radioaktiv nedsmutsning när nya bränder bryter ut.

Tåg och flyg ut ur Moskva var fullbokade när miljonstaden på fredagen återigen sveptes in i ett tjockt dimlager. Smogen kröp in i hus och kontor, sipprade ner i tunnelbanesystemen och fick Moskvaborna att hosta sig fram längs gatorna. En del bar skyddsmasker men många valde att inte gå ut alls, efter varningar om farliga nivåer av kolmonixid och giftpartiklar i luften. Enligt experter var föroreningarna fyra gånger över säkerhetsnivåerna."
http://www.dn.se/nyheter/varlden/moskva-skyddar-sig-mot-giftpartiklar-1.1149802
Vad fan? hahah, vilket kaos.

Apatisk

Jag reser imorgon och ska vara borta i 5 månader och jag har inte ens börjat packa. Duktigt Madeleine.

Nattliga tankar

Kunde inte sova inatt. Tänkte bara dåliga tankar.

Tänk om jag blir kidnappad?
Tänk om mongolerna bara droppar mig på stäppen helt ensam?
Tänk om nån snor mina njurar?


Ni fattar grejen. ÅHHH, jag orkar inte!!!!!!!!!! Jag vill inte vara nervös något mer :( 

By the way, är det någon som vet hur man förtidsröstar i valet?

Hepatit B och Tyfoid

Idag blev jag vaccinerad för Tyfoid (tror jag det hette, det är i varjefall mot magsjuka) och hepatit B. Fast eftersom jag är lite sent ute så är jag inte skyddad mot hepatit B utan jag måste ta min andra spruta i Kina för att få ett 80% skydd. Jag är så dum ibland, men vad ska man göra? Sen åkte jag till IKEA och köpte en kaffepress - jag behöver mitt kaffe i Kina!

Jag mår bajs idag. Nervös som ett as, det är så mycket känslor just nu så minsta lilla grej känns jobbig och var minsta motgång typ rubbar hela min balans. Det jag försöker säga är att jag är ett kaos. Men det släpper nog i Moskva. I hope...

Juste, detta är till Sara: Japp, visumen är ordnade så de är luuugnt! :) 

Blää jag kommer sakna er så mycket era töntar. Jag önskar jag bara kunnat ta med er till Kina så kunde vi röjja sönder xD hehehe.

Här är bilden föressten som jag och Frans tog vid Höga Kusten Bron. Fin va? :)




I bilen

Just nu sitter jag i bilen från Umeå till Stockholm och har ungefär en timma kvar här. Nu är det 5 dagar kvar tills jag åker, och ärligt, jag känner mig inte alls lika skraj eller nervös längre. Jag har liksom vänjt mig vid tanken, och det känns väldigt bra. Jag känner mer en lättnad och en exaltering över att jag ska åka. Precis som de borde ha varit hela tiden.

Idag så träffade jag Emma, Anna och hennes syster på Waynes och käka lite lunch. Det var skitkul att hinna med att träffa dom. Men självklart så påminde Anna mig om en sak jag hade totalt glömt bort - vaccinationer. Så det är bara att vandra iväg imorgon eller övermorgon och vaccinera mig. Jag hatar sprutor. Tycker det är as äckligt. Det är nästan hellre att jag äter en friterad kackelacka eller något.

ag och Frans stannade till vid Höga kusten bron eller vad det nu heter. Vi åkte till hotellet där och shit asså, vilken utsikt det är!! Huuuuur fint som helst. Jag tog lite bilder som jag ska lägga upp sen så ni får se.


2 augusti 2010

Jag har inte uppdaterat på en vecka nu typ, men anledningen är att jag haft tusen saker att göra. Hursomhelst, just nu befinner jag mig i Umeå. Har varit här sen i fredags. Jag har hjälpt min gullunge att flytta och de tog huuuur lång tid som helst men nu är vi färdiga. Förutom flytta har jag hunnit träffa Sara och Robban en stund. Det var jättetrevligt. Vi spelade Wii och drack lite öl. Tanken var att jag skulle träffa Anna och Sara idag oxå, men det blev inte av av någon anledning.

Anyways, idag är det måndag. Det innebär att jag har 6 dagar kvar i Sverige innan jag åker. Asså, jag får seriösa diarre attacker varje gång jag tänker på det. Jag är sjukt excited för att åka, men samtidigt är jag så fruktansvärt skraj haha. Jag har aldrig bott utomlands förut eller sånt. Jag hatar att säga hejdå oxå, jag blir alltid lika ledsen trots att jag vet att det inte är så länge jag ska vara borta. Dessutom har jag massor av saker jag ser framemot när jag kommer tillbaka, men det är inget jag tänker avslöja nu ^^. Lite hemligheter måste man få ha. Men ni kommer säkert få reda på det förr eller senare.

Juste, hahah, det här är skitkul. Igår när jag och Frans skulle iväg och äta i stan så kommer det fram en gubbe som gav oss en uppläxning om livet. Det roliga är att han själv var 50-årig amfetamin missbrukare som suttit i finkan i 19 år. Känns jävligt bra.

Jag har suttit och funderat på vad jag ska packa när jag åker. Det jag kommit fram till är;
- kaffe
- chips
- kamera
- de obligatoriska P:na (Pass, Pengar, Piljetter)
- lite kläder

Säg till om jag missat något. Jag är så jävla ofokuserad just nu för att jag ska åka så jag har säkert glömt tusen saker.

Det här blev en rätt lång update, men ni får hålla er. 

Ikväll så ska jag och älskling bara vara med varandra. Vi ska kolla på film, bada och äta...... and other stuff hehe. Nää, så kanske man inte får säga, vad vet jag? Imorgon åker jag tillbaka till Stockholm och jag ska träffa lite vänner under mina sista dagar. 

Det var nog allt. Hejdå!



RSS 2.0