De finns människor till allt

Jag är fortfarande magsjuk, fast nu känns det mycket bättre än igår. Jag har bara haft ont i magen hela dagen, så imorgon lär jag vara helt frisk. Hade planerat att åka och hämta min medical report men de får helt enkelt bli en annan dag. Den vecka som kommer nu kommer jag ha fullt upp. Tusen saker som ska fixas innan Frans kommer och jag har även en del plugg i skolan som måste bort. Bland annat har jag en mid-term på torsdag. KUL!

Men dagens roligaste var när jag gick in på flashback och hitta den här tråden https://www.flashback.org/t1343282. Jag dog rent ut sagt. Jag garvade sönder medan jag blev sjukt äcklad på samma gång. Det finns människor till allt! HAHAHAHAHA.


Jag lever

Jag lever, fast bara nästan... haha. Jag har blivit magsjuk så hela morgonen har jag sprungit fram och tillbaka till toan. De suger. Mår illa och har ont i magen.

Anyways, jag har de senaste dagarna bara pluggat. Jag har egentligen haft ganska lite att göra, men jag är så fruktansvärt oeffektiv. Jag är sjukt omotiverad när det kommer till skolan, jag tror jag blir det för att de är lite för lätt samt att det är så ostyrt alltihoppa.
Igår så fråga Jakob om jag och Marcus skulle med ut, och det tyckte vi skulle vara roligt. Så vi drog till Wodakou och mötte upp honom och några andra på en bar där. Jag börja snacka med en as skön italienare, så när alla drog så bestämde vi oss för att dra till Propaganda och dansa. Det var skitkul. Sen åt vi massa spett. Jävla skitspett, de var dom som gjorde att jag blev magsjuk. Ska aldrig äta spett där något mer.
Så nu blir jag säng bunden, för jag vågar inte gå ut. Tänk om jag måste på toa liksom, vad gör jag då? Jag är livrädd att jag ska bajsa på mig om jag skulle gå ut. Jag tycker fett synd om mig själv hahah. Egentligen så skulle jag iväg och träna aerobics, men det kunde jag såklart inte. Men förhoppningsvis är det bättre imorgon för jag har lite saker jag måste fixa.


Jag saknar min lilla kisse katt =( Världens finaste katt.

Nu ska jag berätta saker för er som jag inte tidigare berättat

Hejsan.

Jag har världens bloggtorka, har ingen aning om vad jag ska skriva egentligen... Igår och idag har jag bara suttit och filat på min uppsats i Business Ethics, som går faktiskt ganska bra. Men jag har en hel del kvar att skriva.

Men jag tänkte berätta saker för er nu som jag inte tidigare berättat. Inte för de är värsta grejerna, men de är lite småroliga.. Eller, i varje fall en av dom haha. =) 

Vet ni vad Shanghai expo är? Det är typ en utställning, där varje land har sin paviljong och har en utställning om sitt land. Hampus, en svensk utbytesstudent här, han hade åkt till Shanghai för att uppträda på expot och han berätta för mig att då hade både kronprinsessan Victoria och prins Daniel varit där och tittat. De hade tyckt de var duktiga och sen gick de ut för att äta middag. Asså, hur ballt är inte det? Jag tycker de är skitcoolt fan. Hur många har haft chansen att göra något sånt?

Sen är det en läärare här, som jag får psykbryt på alltså. Han är amrikan och typ 35 år gammal, jag träffa honom på ett kafe här på skolan och han började prata med mig och sen fråga han om min maiil för han ville ge mig lite tips om Peking. Visst tänker jag, de kan ju vara bra. Alla tips uppskattas liksom. Men självklart tog han tillfälet i akt och frågaar mig om vi ska gå och fika. Jag har försökt att avböja snällt, men snubben fattar inte. Utan han fortsätterr skicka mail. Jag får damp på honom. Asså, hur oetiskt är inte det på en skala? En läärare och studennt? Det är bara patetiskt.

Haha, det var allt jag kunde komma på nu xD. Imorgon ska jag iväg till ett art gallery och titta på lite konst i en gammal fabrik. Ska bli kul!

Ps: Det är meningen att de ska vara stavfel i sista stycket. Om ni undrar varför, så är det för jag är psykopat. Nu ska jag fortsätta skriva på min uppsats! Ciao.

Söndag

Tja tja.

Idag är Madeleine en trötter. Igår så mådde jag bättre, så jag följde med Marcus och hans föräldrar och gick ut och åt middag med dom och efter det så gick jag och Marcus ut. Fast de var jäkligt lugnt, satte oss bara på en bar och chilla och sen gick hem och dela på en flaska vin och bara snacka. Men jag somnade fett sent, så jag är rätt seg idag asså.

Men hursomhelst, det tråkigaste när man flyttar till ett nytt land är dagen man inser att man har fått en vardag. Och vardagarna här kan vara rätt sega, precis som överallt. Vardag är ju alltid vardag oavsett vart du än bor. Rutiner osv. 

Så jag prata med Mackan om det, och vi bestämde att vi får ta tag i det. En dag i veckan (måndag-torsdag) ska vi göra någonting. Kanske dra och kolla på ett art-gallery här i Peking som ligger i en gammal fabrik eller dra till nöjesparken eller någonting. Bara göra något liksom. Området som vi bor i är ett ganska tråkigt område, finns inte så mycket resturanger eller andra saker, och vi har blivit lite lata och orkar inte åka någonstans hahaha. Men nu jävlar, nu ska det bli ändring på det =). Man bor ju bara i Peking en gång.. I varje fall för min del haha.



Sjuk

Hejsan!

Idag har varit en riktig tråk-dag.. Vaknade vid 3 på dagen och satte mig ned för att börja plugga. jag har en inlämningsuppgift som ska vara klar på söndag. Men jag fattade ingenting, blev skitirriterad och valde att duscha och gå och äta. Sen när jag kom hem åt jag ett helt paket orios... 

Jag har varit jättetrött hela dagen, känner mig lite sjuk faktiskt. Har lite ont i halsen oxå, så jag tror jag har en förkylning på gång. Så jag har i princip legat hela dagen i sängen och bara tagit lugnt och tittat på south park, så jag det ger utdelning imorgon så jag kan hitta på något kul istället för att ligga här haha.

Sen har jag köpt ett köksbord och lite stolar idag. Eller, Frans fick göra det åt mig.. Stackarn. Men det är skitsnyggt, i varje fall tycker jag det. Bordet är av svartglas och den är det svarta läderstolar till det. Jag älskar svart, tycker det är så jäkla snyggt. Om ni undrar varför jag köper möbler så tidigt så är det för jag köper över blocket. Det gäller att vara lite ekonomisk ;)

Lite fler bilder från Qinghai :)








En sån där lista mannan nr 2

Du heter? Jag heter Maria Madeleine Broberg Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump

Smeknamn:
MadHoe

Beroende av?
ingen! Jag är en självständig kvinna. FI is the shiit!! (eller inte)...

Vad tror folk om dig?
Vågar jag säga? Jag har fått höra massor av olika fördomar; divig, blåst, galen etc. Men alla som känner mig vet att de inte stämmer... förutom galen möjligtvis... 

Vad får du oftast komplimanger för?
Vad får jag inte komplimanger för är en lättare fråga ;)

Hur imponerar man på dig?
Man är sig själv. Förutsatt att man är en galen och intressant person. Är du tråkig - va inte dig själv.

Brukar du skratta för dig själv? Yees, hela tiden.

Vad står det i ditt senast inkomna SMS?
Till 8 kanske :)

Var bor du?
Kina, men vanligtvis i Umeå och Stockholm. 

Trivs du där?
Kina - sådär. Umeå - ja Stockholm - om jag trivs? Jag älskar det!

Har du haft sex idag?
nej?

Vem ringde du senast?
Frans kanske?

Vad sa den du senast pratade med i telefonen:
"Asså är du klar med listan snart eller?? Jag är fan nyfiken!!"

Hur känner du dig nu:
Trött, klockan är 3 på natten.

Vad tycker du om fötter:
Det är så sexiga, jag blir så glad varje gång jag tittar på dom. Det 8:onde underverket!

Vad saknar du:
Spenatsoppa, ägg och kaviermackor, broccoligratäng, estrellas dillchips

Är du blyg?:
Noope! Eller ibland när jag känner mig obekväm i en situation av något slag.

Sysslar du med någon idrott:
Hahah, nej.. jag är en tjuuuukis

Tror du på kärlek vid första ögonkastet:
Inte kärlek, men kanske nått annat. Typ en dragning är väl mer passande.

Vad skulle du göra om du vore kille/tjej för en dag:
Åhh,, hahahahahahaha. Det finns så mycket! Men det är inget jag tänker dela med mig av.

Är du nöjd med ditt liv:
JJa, men vissa delar - not so much... Men i det stora hela så får det 4/5 stjärnor.

Är du bortskämd:
Det ryktas på stan att det kan stämma..

Vad är det värsta du vet?
Wt människor som är med i dokusåpor och sen tror de ska bli kända, och gör allt för att få behålla den lilla kändisskapet de har. Praktexempel; Jockiboi. Jockiboi vem fan är det liksom? Hamna på hans blogg och då gör han uppdrag precis som Hugo Rosas. Kul tänker jag, men inte när jag inser att hans uppdrag handlar om att stoppa gurkor i stjärten och äta sin egna sperma.

Har du bra vänner och äkta vänskap?
Jag har världens bästa vänner som jag vet aldrig skulle svika mig! <3

En speciell dag du minns:
Ingen speciell dag, utan en speciell period och det var förra sommaren. JÄVLAR säger jag bara. SPÅÅÅÅRA!! Hahaha, måste upprepas!

Du samlar på:
cash

Vem ringer du när du är arg/ledsen:
Beror på situationen. Men jag ringer alla som är villiga att lyssna

När grät du senast:
Kanske 1 vecka sen?

Vad skulle du göra om du vann en miljon:
SPENDERA!

Vad dricker du helst när du är törstig:
Vatten och en riktigt kall öl (om de är varmt ute såklart!)

Har du någon gång gråtit dej till sömns:
Japp... vem har inte gjort det?

Möbler till lägenheten

Assååååå, jag vet att jag fyller 21 snart, men jag behöver inte bete mig som en kärring för det? Jag har nämligen blivit förälskad i 2 möbler. HAAHAHAHA, okej, visst, man kan bli förälskad i skor och kläder... men möbler? Kom igen... Anyways, jag har varit på jakt efter den PERFEKTA soffan. Och jag hittade den igår, eller nu ska väll jag inte ta åt mig äran, det var faktsikt Frans som hitta den. Men däremot hitta jag en bokhylla som jag SKA ha! Hahaha.. Det är roligt att titta på möbler faktsikt, man känner sig riktigt "mogen" när man sitter och funderar på vilket golv som ska läggas och vilken färg på soffan som skulle vara bäst osv. 

Jag slänger in bilderna på bokhyllan och soffan. Soffan må vara bäst, men det finns lite logistik problem bara, så det är inte säkert att vi kan köpa den buhuhuhu :( Men det måste kunna lösas på något sätt utan att de ska bli för dyrt...


6 månader

Nu när jag är så kärleksfull, så kan jag passa på att berätta att idag har jag och Frans varit tillsammans i 6 månader. Tre härliga månader med varandra, och tre jobbiga månader utan varandra. Men nu är det bara 11 veckor kvar tills jag kommer hem, och det är dessutom bara 18 dagar tills jag får träffa dig igen så det här kommer gå hur bra som helst min finaste! <3









Jag älskar dig såååååååååååååååå mycket! <3

Världens bästa Maria!



Tänka sig att något så litet, kan göra än så glad!
Så jäkla trist att du inte kan komma hit och hälsa på! Men jag ska tvinga med dig till Umeå sen när jag kommer hem ^^



www.poorqueemaria.blogg.se <----- Glöm inte att titta på Marias blogg! <3

Lite mer bilder

Det känns som jag äntligen kan andas. Innan jag ens åkte till Kina har jag haft saker som behövt fixas, och när jag väl fixat en grej så kommer det 3 nya saker upp som behövs fixas. Och det är saker som oftast har krånglat jävligt mycket. Det tar sjukt mycket energi att ha saker överhängandes än hela tiden. Det har liksom aldrig känts som man kunnat slappna av och bara fokusera på skolan och ha kul. Men nu, äntligen så verkar allting vara färdigt. Jag känner mig 10 kilo lättare helt seriöst.

Jag slutar skolan den 23 december och det preliminära datumet för min hemkomst är den 6 januari. Pappa ska ju komma hit så vi tänkte dra till Hong Kong och sådär.

Utöver det, så kommer Frans och Frida den 7 november, vilket är ungefär 2,5 vecka tills dess. Det kommer bli skitkul. De åker tillbaka sen den 20 november.

När de har åkt är det bara 3 veckor tills jag fyller 21, och då blir det Shanghai. Kommer bli hur kul som helst!

Efter det blir det plugg, plugg, plugg och sen kommer pappa! :)

Så det händer lite roliga saker nu framöver. Alltid kul att ha något att se framemot. Det hjälper dessutom de dagarna man har hemlängtan, för då känns inte allting så långt borta.

Här kommer lite fler bilder från resan till Qinghai. Jag fick ju bilderna av Stephany i söndags, så jag har MASSOR av bilder nu, så jag tänkte lägga upp dom lite allt eftersom så ni får se dom.











Jag kastar macka(n) hahaha, fan va kass jag är på att skämta. Men var tvungen.

Bilder säger mer än tusen ord


















Åhh

Åhh, kan inte någon komma till Kina och banka i mig lite vett, alternativt klippa mitt kort. Jag som skulle spara pengar, vad fan går jag då och gör?? Köper ett par jävla skor över 1000 kr... Åhh, hatar mig själv. Varför kan jag inte hålla i mina pengar för? Jag kommer snart hamna hos lyxfällan eller något.

Anyways, helgen har varit kul. I fredags hamnade jag på ett förkrök med lite norskor och amerikaner. Det var rätt kul faktsikt. De skulle senare ut, men jag valde att inte följa med, dels för jag var nykter dels för jag skulle till läkaren tidigt på morgonen, som jag ändå blev försenad till haha. Fast det var inte så mkt, bara 5 minuter. Men ändå. Klant jag är. 

På lördag var jag hos doktorn och fick lite mer piller. Sen passade jag på att åka till Xidan och shoppa lite. Jag har inte varit i det området tidigare, så jag tänkte de kunde bara kul att spana in det. Shoppingen var sådär. Det fanns mycket kinesiska butiker, och det var rätt kul att titta i de affärerna för kineser har så mycket konstigt mode. Men jag köpte lite saker på hm och zara, bland annat lite ringar och armband och ett par jeans leggings.

Idag så träffade jag Stephany och käkade lunch med henne. Vi pratade lite om Liu Xianbo. För er som inte vet, så är det han som vann fredspriset och den nyheten är blockad i hela Kina för han sitter i fängelse för att gått emot staten här i Kina. Han strävade efter ett mer demokratiskt Kina så han sattes i fängelse i 11 år. Men Stephany visste att han hade vunnit, men hon visste inte vad han hade gjort. Så jag berätta det för henne och sen satt vi och diskuterade om kineser ens vill ha demokrati, och vad jag fick intrycket av vad hon sa, så verkade det inte vara något som de strävar efter, men att de bör göras lite reformer. Intressant.

Sen tänkte jag dra till the Village för att försöka hitta några skor, men Stephany tyckte de var för långt bort så hon sa att de fanns ett köpcenter i närheten (asså, det finns 3 köpcenter inom en gång sträcka på 20 minuter), och jag hade inte varit där så jag begav mig dit. Det var ganska fint köpcentrum, med miss sixty, lacoste osv. Så någon budget shopping var det ju inte på tal om. Och självklart ska jag hitta ett par stövlar jag inte kunde motstå. Hatar mig själv. Men jag märkte hur jävla dum jag är ibland när jag resonerar hurvida jag ska köpa någonting eller inte. Tankeprocessen går ungefär såhär "Jag har inte råd. Nej Madeleine, du ska inte köpa. Men egentligen, vad gör det om jag köper dom här? Alltså, bara dom här? Det handlar bara om en tusen lapp typ, det gör inte så mycket.. Det är ju inte direkt som jag inte har några pengar kvar bara för jag köper dom här. Jag klarar ju mig, och pengar löser sig alltid. Jag menar om jag ska spara 15 000, så innebär det ju att jag i slutändan har kvar 14000 å en tusenlapp hit eller dit spelar ju ingen roll." Fucking idiot säger jag bara.

Nä, nu jävlar, jag ska ta ut så mycket pengar jag behöver för resten av månaden och sen ge kortet till Marcus. Men jag kan fortfarande hålla min budget som jag gjort upp, men de är knappt alltså. Jag har ändå räknat över för de nästkommande 2 månaderna så det borde inte vara någon fara tycker jag.


Självmords-säkrade fönster?

Nästan varje dag upptäcker jag någonting nytt med Kina. Oftast någonting vääääldigt konstigt. Innan presentationen idag så kom det in några reparatörer som skulle laga fönsterna.. trodde jag. Det kom in några andra utbytesstudenter kom in i rummet och skrattade åt att allting var "under construction" här i Kina. Men en tjej berätta för oss att de lagade inte fönstren, utan det självmords-säkrade fönstren. Har ni hört något liknande? Självmors-säkrade fönster?

Under presentationen så var det en grupp som pratade om ett kinesiskt industriföretag. Det företaget lät mer som ett koncentrations-läger i mina öron. De anställda fick bo i små korridors liknande rum. I varje rum bodde de mellan 5-10 personer i. Det fick mat varje dag, i form av gröt och en bulle. 11 självmord hade begåtts under bara några månader bland de anställda. Och folk köade för att arbeta för det här företaget... Säger en hel del om hur folk har det här.

Jag kan ju inte direkt påstå att jag bor i glädjens land.

Ikväll så ska jag ut och festa. Nykter. Jätteroligt. Jävla piller alltså, men men.. vad ska man göra? Det är ju värt det. Men jag och Marcus ska i varje fall träffa Signe och Jacob och några andra ikväll. Ska bli roligt! =) Dock kan jag inte vara ute så länge eftersom jag har läkartid imorgon klockan 11. Wish me luck!


Lägenhet

Jag tänkte faktsikt visa er planlösningen på lägenheten som jag och Frans ska flytta in i. Den är lite stor som jag sagt tidigare. Jag har fortfarande inte bestämt vad jag ska göra med rummen. Men de får stå tomma helt enkelt tills jag kommit på något bra. Jag vill att de ska vara rum som används, orka lägga massa pengar på något som man senare aldrig använder. Helt onödigt. Vad brukar folk göra med rum som man inte behöver? Jag kommer aldrig göra det till ett gästrum, för som sagt, det kommer aldrig användas.  Och jag tänker inte heller hyra ut rummet, det är ju inte som jag har problem att betala hyran. Så om ni har några förslag. Hör av er. Alla tips välkomnas!

Förövrigt, så ringde min läkare idag och hon berätta att hon har bokat in mig hos en annan läkare på lördag och sen så har jag ju återbesök hos henne på onsdag. Det kommer bli dyrt det här, tacka gud att jag har försäkring. Annars hade jag nog aldrig gått dit i första taget. Men tänk att något så litet, ska innebära 3 läkarbesök och en massa pillerknaprande. Kunde aldrig trott det i hela mitt liv. Det känns väldigt trist att de skulle bli så här, men jag kan inte påstå att jag ångrar det. Jag visste ju inte. Men om jag hade vetat hade jag ju såklart aldrig gjort det. Men jag kan inte komma ifrån det faktum att det är väldigt tråkigt. Varför kan inte saker bara fungera som de ska göra?



Lägenheten har en uteplats i söderläge oxå. Vilket jag tycker är as nice.

Everything is fake in China

Heeeejsan!
Jag ska berätta en sak för er, en ganska rolig sak faktsikt, som jag upptäckte idag. Jag gick och köpte min bok för Accounting kursen. Det var inte det som var det roliga, utan det roliga är när jag öppnade den och insåg att hela boken var kopierad.

Boken skulle jag behövt betala mellan 800-1000 kr för i Sverige, men nu betalade jag bara 56 Yuan. Hur stört är inte det? Är det ens lagligt att göra så? Hahah. Det roliga är att jag gick till bokaffären mitt på campus där alla studenter köper sina böcker, så det var ju inte direkt som jag köpte den på gatan.

Det är som de säger verkligen; Everything is fake in China.

Bloggtorsk

Sen jag kom till Kina har jag blivit riktig bloggtorsk. Eftersom facebook, youtube och spotify inte funkar så finns det inte så mycket annat roligt än att läsa bloggar haha.

Men eftersom jag blivit riktigt inne i det här med bloggar så tänkte jag tipsa om mina 4 favoritbloggar.

1. Hugo Rosas www.hugorosas.se
Hugo Rosas gör typ olika uppdrag, det kan vara alltifrån hoppa från västerbron till att göra en brazilian wax.

2. Dennis M www.dennism.se
Gillar hans hälsotips. Dock så skriver han inte dom längre, så ni får trycka på den kategorin.

3. Kissie www.kissies.se
Jag tänker inte ens förklara, ni fattar.

4. Elina www.filibabba.blogg.se
En matblogg. Finns mycket bra recept och grejer. Finns en del udda saker oxå, som typ pyttipanna med blodpuddig. Men det är värt att ta sig en titt där.

Varsåågood. Nu vet ni vad ni ska göra om ni har tråkigt hemma och inte vet vad ni ska göra =)

Ciao.

Doktorn

Har nyss varit hos läkaren. Kan tala om att det blir ett ihärdigt pillerknaprande nu framöver. Hela kalaset gick på 4082 Yuan, tur att det går på försäkringen säger jag bara.


No name

I ett ögonblick, kan hela ens liv göra en hel omvändning. Det vet vi nog alla, men få har varit med om det. Problem, ses inte längre som problem, utan som triviala småsaker.
Och saker som man tidigare inte lagt någon större vikt vid, börjar man uppskatta mer än någonsin.

Livet innebär glädje. Livet innebär sorg. Livet innebär att uppleva det goda, och att uppleva det onda. Jag har bestämt mig för att ta emot livet och allt vad det innebär, med öppna armar.

Problem tänker jag inte längre se som en motgång, utan jag ska se det som en dörr mot framgång. Framgång i och med att jag besitter förmågan att lösa det, ta mig ur det och bli starkare än någonsin tidigare.

Ur motgång föds framgång. Ur sorg föds glädje. Ur svaghet föds styrka.

Jag vägrar att vara med om det ögonblick, som kan förändra hela mitt liv, och ångra att jag inte levde mitt liv med uppskattning tidigare. Och jag önskar att ur min motgång, ur min sorg och ur min svaghet, att något vackert föds fram. Vackrare än allting annat som existerar nu.


 


20-something

Sara; Haha jag fattar. ASSÅ! =P Jag antar att de var den femte hihii. Tack för du visa mig min facerape.

INGEN FACERAPE PÅ MIN FACEBOOK, TACK! (..Jag sväljer inte mitt slem förövrigt!..)

Jag vet 2 personer som kan ha facerapat mig, och ni ligger jävligt risigt till kan jag tala om.. SKOJA! =) Ni är för söta för att kunna ligga risigt till. Men snälla, ingen facerape, nicht gut!

Hursomhelst, de var sjukt konstigt imorse. Min ström gick igår och min mobil och data laddades ut så när jag vaknade imorse hade jag ingen aning om vad klockan var. Det var mulet ute dessutom så jag kunde inte genom att titta ut från fönstret, förstå om det var tidigt på morgonen eller sen eftermiddag. Jag vågade inte gå till Marcus för att fråga var klockan var för jag ville inte väcka honom om han sov.

Det var en jättekonstig känsla, jag blev typ stressad över att inte veta vad klockan var. Så jag bestämde mig för att hoppa in i duschen men ofc.. inget varm vatten. KUL! Så tillslut gick jag till Marcus och fråga var klockan var och den var halv 2, så det var ingen fara :) I guess intresseklubben antecknar för fullt nu.

Men jag har faktsikt inte kommit till poängen med hela den här lilla berättelsen. Och det var att jag insåg att inte veta tiden gör än stressad. Vilket är konstigt egentligen, för de borde vara tvärtom. Jag har alltid vela försöka mig på en klockfri dag (svårare än det låter), för de vore bara skönt att kunna skita i vad klockan är för en gångs skull. Tiden styr oss fruktansvärt mycket. Typ "Jag vill äta middag nu, men fan, klockan är bara 8 på morgonen".. Okej, dåligt exempel. Men ni fattar. Men jag tror inte jag vill prova på en klockfri dag, för jag blev bara stressad över att inte veta. Jag lärde mig någonting nytt idag helt enkelt.

Jag tänkte gå till läkaren idag, men jag oooooorkar inte (och kanske lite för jag är orolig, men det tänker jag inte erkänna). 

Men jag ser framemot nästa vecka, för vet ni vad som händer då? Jo, jag ska äntligen få börja plugga lite. Jag har inte pluggat på hur länge som helt, det känns som jag har glömt bort hur man gör. Men jag har en kurs i Business Ethics som börja på måndag och har tenta på fredag, plus att jag har lite uppgifter i Accounting och Organizational Behaviour. Ska bli skönt att aktivera hjärnan lite, jag börjar nästan känna mig lite korkad för jag har inte behövt tänka på ganska länge egentligen. Men jag hoppas de inte håller i sig med plugget för de orkar jag inte. Sen har jag även bestämt att droppa lite kurser i kinesiskan så jag bara läser conversation och writing. Men ärligt talat, sjukt onödigt att läsa kinesiska. Jag kommer ju inte lära mig någonting för de är så svårt.

Men om exakt 2 månader fyller jag 21 (vill inte, hej åldersnojja. Om jag ska vara positiv så kommer jag åtminstone komma in på Rex och TC när jag kommer till Umeå igen). Men för att göra det hela lite roligare så tänkte jag att jag kanske borde åka till Shanghai och fira (läs: festa) min födelsedag där. Kan vara lite roligt. Får se om jag kan dra med mig något folk oxå.

Nu ska jag ned och hämta tvätten. Ciao! 





Varför vill du vara med dom, när du kan vara med mig?

Gooood Morgon!

Vet ni vad mina planer är idag? Mina planer är att göra... ABSOLUT INGENTING! Fruktansvärt skönt. Under resan gick jag upp ungefär 7 varje morgon och gick och la mig kanske kring 12-1 på natten, så jag ska bara sooooova! 

Jag tänkte egentligen åka till sjukan (jävla pstav, förstör mitt liv) men jag orkar inte, för jag är bara arg på skiten. Jag tar det nästa vecka istället. Hur allvarligt kan de vara egentligen..? Dagens tips från mig är; Om ni ska göra en pstav eller ska till gynekolog eller vad nu erat ärende kan tänkas vara, så gå ta-mig-fan inte till gynspecialisterna, för de är inga jävla specialister. De är snarare skitspecialisterna om någonting. Glöm inte det nu! Gör inte samma misstag som mig.

Anyways, denna morgon har jag roat mig med att ringa vårdguiden, kollat på lite möbler (hehe, jätteroligt, tråkigt att man inte bara har pengarna), och nu ska jag ta en kaffe. Mina myggbett i ansiktet har dessutom blivit jätteröda så det ser ut som jag har värsta akneproblem plus en ögoninfektion. Vacker syn kan jag tala om. Bäst att hålla sig inomhus så man inte skrämmer folk hahaha. 

Men utöver mitt "minor problem" så är jag på gott humör. Btw, nu är det dags för tävling.

Tävlingen är jätte enkel. Jag ska visa er 2 bilder som ni ska hitta ett och samma fel på båda bilderna HAHAHA. Måste tilläggas att jag inte gjorde det med flit, utan jag upptäckte det i efterhand.






Jag och Marcus garvade ihjäl oss när vi upptäckte det.. Ja, vi är barnsliga!



Super-vokabulär

Hahaha, har nyss kollat igenom alla videos som jag spelat in här och grejer. Jag insåg nyss att det är 4 ord som dominerar i mitt vokabulär;

- Såhära
- Fan
- Jävligt
- Liksom

Hahaha, vad sägs som att börja lära sig prata ordentligt? ^^

Dag 6 och 7

Idag så har vi inte gjort så mycket. Marcus blev magsjuk så vi var tvugna att åka till sjukan, eftersom vi hade en 5 timmars bilresa framför oss och vi kunde inte åka förrän han blev frisk. Så idag har jag mest varit på sjukhuset. Hahah, det där sjukhuset alltså.. Skitäckligt. Doktorerna kunde inte ens tvätta händerna ordentligt. Använde inte handsprit och de torkade händerna med en trasa (hej bakterier!).

Stephany berätta för mig att sjukhuset var känt för att de var framgångsrika inom Chinese traditional medicine. Hon tyckte även att de var konstigt att vi västerlänningar inte tror att örter och skit funkar. Tydligen tror kineser att de funkar mot mindre åkommor i varje fall, och de använder bara västerländsk medicin om det är något allvarligt. Jag vet inte vad jag ska tro...

Medan Marcus tog massa prover, drog jag och Stephany och några andra för att äta lunch och när vi kom tillbaka så låg Marcus i en sjukhussäng, med slangar överallt. Haha, jag och Stephany började garva för det såg så himla seriöst ut. Det finns bilder på det, men dom har Stephany, men ni ska få se dom senare. Men han var tvungen att få en halv liter dropp och de tog ju sin lilla tid så under tiden vi väntade så visade en av killarna hur han brukade leka när han var mindre. Han tog ett hårstrå från mig och sedan tog han en fluga och knöt hårstråt kring flugans b en så det blev som ett koppel HAHAHAHA. Så jävla stört.

Men Marcus började må bra igen efter lite dropp och lite syre. Jag fick även lära mig att om man har lila färgade naglar så innebär det att man behöver syre. Men Marcus fick lite mediciner med sig oxå, i form av te och örter.

Dag 7

Nu på morgonen åkte jag, Marcus, Stephany och Jack och titta på buddistiska tempel. Det var roligt att se men jag och Marcus var helt slut i huvudet. Under de senaste dagarna har vi fått så himla mycket intryck så det var som huvudet var mätt och inte kunde ta in någonting mer. Så ärligt talat tyckte vi inte de var jättekul. Vi ville mest hem. Efter det så gick jag och köpte mig en Buddha. Som många kanske vet har jag en grej för Buddhor. Det roliga är att Buddhan ser olika ut i olika länder, tex i Thailand är Buddhan tjock och glad, medan här i Kina är Buddhan smal. 

Sedan åkte vi till en foodmarket och käkade lunch. ÅÅHH! Det var så gott! Jag åt färsk yogurt, massa grillspett och nudlar med kött. Den där yogurten är den bästa jag ätit. Den finns tydligen bara i Qinghai provinsen så jag passade på att äta MYCKET! Hahah. Sedan drog vi bara runt på stan i Xining och sedan satte vi oss på ett café för att vänta ut tiden. PÅ cafét spelade vi kinesiska spel, som egentligen innebar att man spelade sten-sax-påse fast man säger en ramsa först. Ramsan låter så jävla kul, och sen när Stephany skulle översätta så garva jag ihjäl mig... 

Men jag har haft en jätterolig resa, och jag har fått uppleva både bra och dåliga saker. Jag känner att jag fått komma den kinesiska kulturen mycket närmare, och jag märker att jag börjar förstå hur kineser funkar, vilket gjort att jag inte heller tycker de är lika konstiga längre. Det här har verkligen varit en resa once in a life time. Det är inget jag hade kunnat göra själv, kanske om jag hade kunnat prata flytande kinesiska och jag vågar nog påstå att de kommer jag aldrig heller göra. Det här var en resa jag aldrig kommer glömma.



Dag 5

Hela dagen har varit en berg-och-dalbana. Morgonen börja med att jag blev förbannad på alla i gruppen förutom Marcus, Jack och Stephany. Bara för vi är yngre jävlas de som fan med oss. De börja med att de anklaga oss för att vara respektlösa pga dessa grunder;
- Vi sjöng inte med i kinesiska låtar
- Vi gick inte ur bilen och köpte biljetter till Geopark (de bad oss inte ens göra det)
- Vi sov i bilen påvägen hem.

Anledningen till att jag blev förbannad var för jag tycker det inte kommer ur rätt mun med tanke på att de lät oss vänta en timme efter utsatt tid i måndags morgon och de lät oss även vänta morgonen efter och imorse säger de att vi ska gå upp vid 05.45 och att vi ska åka vid 07.00, men när klockan väl blir 7 så ligger de fortfarande och sover. Då insåg jag att de inte har varit missförstånd, utan de har gjort så med flit. Ni kan tänka er en trött, förbannad Madeleine som inte är rädd för att säga det hon tycker. Inte roligt med andra ord.

Utöver det så stack de bara ifrån oss imorse utan att säga vart de tog vägen, så vi trodde de hade dragit till berget och lämnat oss i byn och igår när vi åt lunch lät de inte ens Stephany äta färdigt, utan mitt i maten drog de bara.

Därför tycker inte jag att de har ett skit att säga om respekt. Vad de har gjort mot oss ger dom ingen rätt att kalla oss respektlösa, för vad fan är dom i sånna fall?

Jaja. Vi gick i varje fall och titta på soluppgången vid Qinghai lake och red på hästar. Sedan åkte till berget (och jag sov i bilen bara för att jävlas). På vägen till berget höll vi på att frontalkrocka 2 gånger och vi körde på en jakunge. Det var fruktansvärt. Första gången vi höll på att krocka så var det när vi skulle köra om en lastbil. Men när vi är i andra filen så började lastbilen svänga utåt, så vi åkte med halva bilen på asfalten och halva bilen på gruset bredvid, precis vid ett djupt dike. Mitt i alltihopa så kommer den en bil rakt emot oss i världens fart, och det var precis på håret att vi körde om lastbilen och kunde köra tillbaka till andra filen innan vi krocka. Det sjuka var min reaktion. Jag hade inte bältet på, även om jag hade tid att sätta på mig det så satt jag helt fryst. Jag var inte rädd, ingenting. Det var bara som jag accepterade att jag skulle dö, typ. 

Andra gången så körde vi i bergen. Vägen var väldigt smal och kurvig. Men vi ser på långt håll att en lastbil kommer, och lastbilen kör skiitsnabbt och mitt i vägen. Så vi kör så långt ut vi kan och stannar bilen. Men lastbilen saktar inte ned eller kör mer åt sidan. Alla i bilen såg slutet komma i princip, men lastbilen körde förbi med bara nån centimeters marginal. Det var så jävla sjukt.

När vi körde på jakungen var så hemskt. Det gick massa jakar över vägen men hon som körde, körde bara rakt på och så råka hon köra in i jakungen. Men INGEN gick ut och kolla hur det gick för den, och INGEN gick heller ut och bad om ursäkt till ägaren för vi råka köra på hans djur. Utan de var mer en släng över axeln för att se om den levde eller inte och sen körde hon vidare. Jag och Marcus var helt chockad. Vem gör någonting sånt? 

Det säger en del om hur kineser kör bil...

Anyways, vid berget var utsikten sinnessjuk. Vi befann oss över 4000 meter höjd och det märkets. Jag fick lite ont i huvudet och blev andfådd direkt när jag gick. Men det var hur ballt som helst. Vi såg massa tibetanska gravar, vilket är en stor mystik. Enligt sägen så låter de örnar äta upp kroppen i tron att örnen tar själen till himlen men ingen vet säkert eftersom det är bara munkarna som får vara med.

Nu på kvällen fick vi iväg för att äta och så spelade vi kinesiska drinking games och vi lärde dom lite svenska öl spel oxå. De verka tycka att de var jätteroligt så det var kul att se. Men jag hade jätteroligt nu på kvällen, men jag är fortfarande sur med det är i princip bara imorgon kvar så det är lugnt.

Men jag blev sjukt orolig idag för de hade den sämsta idén i världshistorien som spikat hade gjort att vi missat tåget. Just nu befinner vi oss i en by precis vid berget och då ville dom åka till en park imorgon och stanna där över natten. Det innebar att vi skulle behöva köra 4 timmar tillbaka till Xining, lämna tillbaka hyrbilarna, köpa biljetter till en annan stad där vi ska tåget tillbaka till Beijing och det tar ungefär 2 timmar att ta sig dit från Xining. Och tåget skulle gå vid klockan 19.00.... Jag och Marcus total vägra den idén för vi tyckte de var så jävla korkat. Varför inte bara åka tillbaka till Xining imorgon och stanna där över natten? Vad som helst skulle kunna försena oss ex. bilen dör (har redan hänt en gång), kö till att köpa biljetten etc. Men efter mycket om och men fick vi dom tillslut att förstå att de var en dum idé. Så imorgon åker vi tillbaka till Xining.



Det här tyckte om min start på morgonen



Soluppgång



Horsiiiiiiiiiie



Byn vi bodde i



Snööö, precis som hemma haha. Här är vi på berget.





Munkar brukar åka upp till berget och lägga små sten högar. Varför kommer jag inte ihåg.



Gravar





Om ni undrar hur en toalett ser ut på 4000 meters höjd, så vet ni nu.



Vi gjorde lite stopp längst vägen



Sen var de Marcus tur att ta bild haha.









I found THE CLAW!!!!!!!!...

...och jag åt den å det smaka skit.


Dag 4

Idag skulle vi till berget men vi åkte fel väg så vi bestämdes oss för att åka till Qinghai lake. Efter ca 40 minuter blev det fel på ena bilen, så vi blev strandsatta i ca 3 timmar. Men vi hade ganska roligt under tiden. Vi tog massa bilder, lekte lekar osv. Vi träffa en gammal gubbe som visa oss ett ställe med massa fina blommor.

När vi väl fått en ny bil så åkte vi emot Qinghai lake. Vi gjorde massa stopp på vägen och tog bilder. Vid ett stopp var jag galet kissnödig och jag sprang runt som en galning för att hitta något ställe att kissa på. Men de enda buskarna jag hittade var vid ett stup så där kunde jag inte sätta mig. Tillslut hitta jag en liten grop, men problemet var bara att de satt 2 herdar några meter upp på berget. Men jag kunde fan inte ha brytt mig mindre, så de 2 hedarna hade privilegiet att se min röv HAHA. Moonar för hedarna. Inga konstigheter liksom.

Påvägen till Qinghai lake var naturen as konstig. Det var öken, stäpp och berg på samma gång. När vi klev ur bilen vid Qinghai lake blev vi omringade av massa människor med hästar och getter och de vägra sluta förfölja mig och Marcus.

Just nu befinner jag mig i en muslimsk stad (eller i och för sig, hela Qinghai är typ muslimskt) och ska snart sova. Men det är så fruktansvärt kallt... Jag har 3 tröjor, jacka, mjukisar och strumpor men endå fryser jag ihjäl. Jag vet inte vad som är värst, dö av värmeslag som på hostelet i Moskva, eller frysa ihjäl här på ett hotell mitt ute på den muslimska landsbygden i Kina.




Video när vi var strandsatta


Jag och Marcus lärde oss Tai Chi



Jag berättar om vårat avslut på kvällen, ganska random faktsikt haha.




















Qinghai lake







Dag 3

Idag åkte vi till Qinghai Kanbula Geopark. På vägen dit passerade vi "the Yellow River". Det var otroligt fint. Floden var helt lugn och klarblå. Den är tydligen väldigt viktig för kineserna. Men det vi såg idag var en väldigt ovanlig syn, för floden brukar faktsikt vara gul. Den brukar bli färgad av sanden och leran, och de var första gången de hade sett den helt klarblå.

När vi var framme i parken fick vi åka med en minibuss uppför en slingrig bergs-väg utan några säkerhetsräcken. Det var asläskigt, chaffören körde typ i 80 fast man bara fick köra i 20 och han svängde som en galning i svängarna. Det kändes som man skulle åka utför stupet varje gång. Jag tänkte helt seriöst skicka ut ett mass-sms till alla där det stod "Om jag dör nu så ska du veta att jag älskar dig". Men det kändes som många hade blivit oroliga om de hade fått ett sånt sms, så jag avstod med tanke på att jag innerst inne visste att jag skulle klara mig ur den situationen levande (eller det var åtminstone det jag försökte intala mig själv).

Längst vägen gjorde vi lite stopp och titta på utsikten. Det var hur fint som helst. Vid ett annat stopp skulle vi gå och titta på ett tempel, och vi var tvugna att gå upp för en massa trappor. Vi gick säkert i trappor i 20 minuter. Mina ben dog. Men jag ville ju inte visa mig mesig framför kineserna så jag höll tyst och fortsatte gå. När vi väl var framme så inser jag att templet är ca 100 meter bort på ett annat berg!!! Varför krigade jag för det här liksom? Hahah..

Men det var en sjukt rolig dag i varjefall. Imorgon ska vi åka till ett annat berg och vara där och dagen efter ska vi åka till Qinghai lake så jag kommer vara borta från Xining tills tisdag. Vi får se hur jag överlever i naturen HAHA. Men jag ska berätta en sak för er, vi ska faktsikt bo på hotell så vi slipper tälta i varje fall. Skönt med tanke på hur fruktansvärt kallt det är här. Jag hade nog dött annars.



Frukost. Man äter oftast nudlar till frukost här.



Vi passera en liten muslimsk by på vägen.



I muslimska byn. Haha, som ni kommer märka så kisar jag på nästan varenda bild. Jag fattade varför aldrig varför Stephany och Jack aldrig kisade, men sen kom jag ju på att de kisar ju på hela tiden.. HÖHÖ. *jätteroligt*





Yellow River





Sen dog våran kamera, så ni får inte se några bilder från the Geopark än. Jag lär inte få Stephanys bilder idag, så jag kommer göra ett inlägg sen med bara bilder. Men ni får se lite bilder i varje fall. Jag har ju förstått att ni tycker bilderna är roligast haha.

Dag 2

Tågresan gick faktsikt bättre än förväntan. Jag sov större delen av resan (haha, ca 12-13 timmar). När vi klev av i Xining såg vi ett par tibetanska munkar och de första jag gör är att gå fram och tar kort på dom. Jag tänkte att jag fan fått stå ut med så mycket smygbilder så det här gången var det min tur. Men senare fick jag självklart veta att det får man absolut inte göra, utan man måste fråga om tillstånd först. Duktiga Madeleine i farten igen.

Jag hade förväntat mig att vi skulle bo på värsta sketna hostelet här i Xining men vi bor på värsta fina hotellet. Kul att de kostar 60 yuan/natt här, medan det lilla äckliga rummet på campus som ag bor på kostan 100 yuan/natt. Rip-off så det skriker om det.

På kvällen gick vi ut och åt. Folk var så hetsiga. De tyckte det var jättespännande att jag och Marcus inte var kineser, så när de försökte prata engelska med oss, satt de och skrek och höll på. Men det var kul att se, men vi var så trötta efter tågresan (hur man nu kunde vara det?) så det var lite jobbigt faktsikt.





Tibetanska munkarna



Sliten Madeleine i hotellkorridoren

Dag 1

Trött och hungrig drog jag från skolan med Marcus, Jack och Stephany mot tågstationen. Vi var tvugna att ta tunnelbanan dit eftersom det skulle vara sjuka trafikstockningar på vägarna i och med National Holiday. Det var så sjukt jobbigt att ta tunnelbanan för det var kaos och att jag inte hade ätit på 21 timmar gjorde inte direkt saken bättre.

Väl vid tågstationen fick vi äta och jag började genast må mycket bättre. Men nu ska jag berätta en sak för er mina kamrater (hahah, alla vet nog vem jag imiterar). Jag har aldrig sett så mycket folk i hela mitt liv som jag gjorde på tågstationen. Folk som puttades, folk som rulla sina väskor över ens fötter, folk som trängde sig. Det kändes som man var påväg in på en konsert där världens mest populäraste band skulle spela.

Resan till Qinghai tar ca 23 timmar och vi fick sittplats. Vagnen med sittplatser har även ståplatser. Tro inte nu att det är organiserade ståplatser, utan ståplatserna är i gången och andra ställen man kan stå på. Stephany berätta att nu skulle jag få se "the dark side of China". Fan, jag som trodde jag redan sett den. Ångest, ångest, ångest.

När vi skulle gå på tåget var det kaos. Folk skrek på konduktören för han skulle släppa in dom i vagnen trots det var stopp. När man väl kom på var det folk överallt. Fönstrena var hela immiga för det var så kvavt och varmt pga alla människor. Jag som är lite klaostrofobisk tyckte det var lite jobbigt med alla människor. Tänk om något skulle hända och man skulle behöva ta sig ut. Det hade varit helt omöjligt. Men efter några stationer så lättade det lite grann och AC kom igång.

Men vi får se hur det här går, men jag kan helt säkert säga att det var en upplevelse.



Tågstationen. Det är Asiens största tågstation.



Mycket folk



Jag, Jack och Stephany



Xining var vår destination. Xi betyder Väst, och Ning betyder fred, alltså Västra freden. Med tanke på att större delen av Qinghai är muslimskt och tibitansk buddistiskt och ligger väldigt nära Tibet så kanske det är ett passande namn.



Tusen människor på tåget.



På tåget åt vi mooncakes. Varför vi ser så glada ut vet jag faktsikt inte :P



Tågets slutstation var Lhasa

8 oktober 2010

GOOOOOOOOD MORGON ALLIHOPPA!

Idag mår jag tusen gånger bättre. Efter att ätit lite nudlar, knarkat lite alvedon och sovit i 17 timmar mår jag mycket, mycket bättre. Hahah, synd bara att jag fick tusen myggbett, varav ett fick jag på ögonlocket så nu ser jag ut som Quasimodo, men det ska inte få förstöra mitt humör.

Känns jättekonstigt att faktsikt bara få sova hur länge jag ville och har inga planer för dagen. Eller lite planer har jag ju. Jag ska duscha, äta, hämta ut mitt student ID, lägga upp hela resan på bloggen. Just nu sitter jag och försöker göra en budget. Jag haaaatar att göra budgetar för varje gång inser jag hur lite pengar jag har att röra mig med, speciellt nu, när jag har fått en lägenhet. JAAAAAAAAA, JAG HAR FÅTT EN LÄGENHET! Hihi... Den är skitbra, tyvärr så ligger den på Ersboda, men det är sånt jävla tryck på bostäder just nu så jag får vara glad över att jag ens fick en lägenhet. Dessutom ska den vara asfräsh. Nytt kök med diskmaskin, ny parkett och den är nästan på 100 km2. Problemet är bara att jag har 2 rum för mycket som jag inte riktigt vet vad jag ska göra med. Det är en 3a, fast egentligen är det en 4a i mina ögon med tanke på att den har ett arbetsrum, som jag inte tänker göra till arbetsrum för jag kommer aldrig använda det rummet i varje fall eftersom jag föredrar att plugga i skolan, köket eller i sängen.

Men det är mycket möbler som ska köpas nu i varje fall, så nu håller jag på att göra en lista på vad som behövs köpas och sedan ska jag uppskatta hur mycket det kommer kosta och sen får jag se hur mycket pengar som jag måste spara för att kunna köpa allting. Problemet är bara att jag måste köpa en flygbiljett hem, och den är svindyr av någon anledning så det fuckar upp hela min budget.. ÅÅÅÅHH! Men det löser sig alltid. Man kan ju alltid köpa möbler och sånt lite allt eftersom. 

Men jag tror jag har en idé om vad jag ska göra med de 2 extra rummen, ena får bli en walk in closet för det rummet är nog lagom stort för det, och andra rummet funderar jag på att göra ett hemmagym av (går att köpa sånt billigt begagnat på blocket).

Jag är så himla glad idag, vet inte varför (eller så är det kanske för att jag insett att jag överlevde resan trots att jag höll på att dö 2 gånger och nu har jag världens livsglädje för jag inte gjorde det hahah) men det är nice. 

Uppdaterar med hela resan sernare idag varje fall. Dock har jag inte fått Stephanys bilder än. Totalt har vi 800 bilder tillsammans. Men jag vet inte riktigt när jag får dom så ni får hålla er med att bara få mina bilder. I slutet tog vi typ inga bilder alls med våran kamera för deras var mycket bättre hahah. Men jag ska kolla med henne idag om jag kan få dom idag.

Ciao!


Back in Beijing

Nu är jag äntligen tillbaka i Bejing. Jag överlevde resan mot alla odds. Ska berätta allting sen. Just nu mår jag så fruktansvärt dåligt (ont i magen, feber osv) så jag ska bara sova och så mår jag förhoppningsvis bättre imorgon!

RSS 2.0